Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


Nukkuminen #Ukraina’n omistamilla alueilla #Venäjä’n #sotilas-asussa aiheuttaa #kuolema’n #drone’n tiputtaessa kranaatin – #video

Ukrainan omistamilla alueilla nukkuminen Venäjän sotilasasussa voi olla yllättävä seikkailu – tai ainakin niin voisi kuvitella! Kuvittele vain, herääväsi kranaatti taivaalta tipahtaen. Eikä siinä vielä kaikki, sillä tämä erikoinen tilanne on saanut monet pohtimaan, mitä ihmettä tapahtuu, kun tulee “vapauttamaan” väärään maahan kansalaisiaan.

Joten, mitä tapahtuu, kun heität päällesi Venäjän sotilasasun Ukrainan maaperällä? No, tietysti, voit odottaa saavasi VIP-käsittelyn – tai ehkäpä ei aivan sitä! Ehkäpä paikalliset tervehtivät sinua hymyssä suin, miettien, onko Venäjä laajentanut sotilasoperaatiotaan hauskalla tavalla. Ehkäpä saat kutsun paikallisiin teekutsuille – tai kenties pienten sotilasleikkien pariin!

Vaikka tilanteeseen liittyy hupaisaa kuvittelua, on tärkeää muistaa, että todelliset sotilaat ja kansat käyvät läpi vakavia tilanteita. Huumori voi olla yksi tapa käsitellä monimutkaisia aiheita, mutta aina on hyvä tiedostaa, ettei se poista vakavien tapahtumien merkitystä.

Joten, jos olet kiinnostunut näkemään, mitä tapahtuu nukkuessasi Ukrainan omistamilla alueilla Venäjän sotilasasussa, suosittelen vilkaisemaan videon alla – tai ehkäpä pidä kiinni omasta pehmolelustasi ja jätä video katsomatta.

Entäpä jos on jo niin välinpitämätön, että kuolemakin olisi helpompi ratkaisu kuin jatkuva kylmyys ja nälkä?

Ukraina panostaa drone-tekniikkaan ja tuotantoon torjuakseen Venäjän.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky totesi yöllisessä puheessaan tammikuun 29. päivänä, että yksi keskeisistä tavoitteista tulevana vuonna on pysyä Venäjän edellä drone-toimintojen laadussa, jonka tuotantoa Ukraina pyrkii merkittävästi lisäämään.

Zelensky kertoi pitäneensä puhelinneuvottelun Ukrainan sotilasjohdon ja tiedustelun kanssa, jossa virkamiehet keskustelivat drone-tuotannosta, toimituksista ja yksiköiden varustamisesta.

”Mitä menestyksekkäämpiä ukrainalaiset dronet ovat, aina ensimmäisen persoonan näkymästä strategisiin drooneihin, sitä enemmän sotilaidemme henkiä säästyy”, presidentti totesi.

Muiden tekijöiden ohella Venäjän ja Ukrainian välistä sotaa määritteli vuonna 2023 molempien osapuolten nopea kehitys drone-teknologiassa.

Jo tammikuussa Ukrainan sotilastiedustelun päällikkö Kyrylo Budanov totesi dronejen käytön tiheyden ja miinakenttien takia “tekevän mahdottomaksi” Venäjän ja Ukrainian harjoittaa hyökkäystoimintoja.

Budanov korosti myös elektronisen sodankäynnin järjestelmien tärkeyttä vastatoimina vihollisen droneille, joita komentaja Valerii Zaluzhnyi kutsui “avaimiksi voittoon drone-sodassa”.

Joulukuun 19. päivänä viime vuonna pidetyssä lehdistötilaisuudessaan Zelensky ilmoitti, että Ukraina aikoo tuottaa miljoona dronea vuonna 2024.

Strategisten teollisuuden alojen ministeri Oleksandr Kamyshin mukaan Ukraina valmisti 50 000 FPV-dronea joulukuussa 2023, ja maa aikoo massiivisesti lisätä drone-tuotantoaan kymmeniin tuhansiin kuukaudessa.