2024/02/22

Yhdysvallat ei usko, että Venäjän johtaja Vladimir Putin on saanut ylivoimaa sodassa Ukrainaa vastaan Avdiivkan vallatessaan ja Kongressin epäonnistuessa suuren avustuspaketin läpiviennissä Ukrainalle.

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Matthew Miller sanoi lehdistötilaisuudessa 21. helmikuuta, että on katsottava “tätä konfliktin muotoa viimeisen kahden vuoden aikana”.

“Kyllä, olemme nähneet Venäjän tekevän voittoja taistelukentällä”, Miller sanoi. “Näimme voittoja juuri tällä viikolla – tämän viikonlopun aikana, koska Ukraina ei pystynyt asianmukaisesti täyttämään joukkojaan, suurelta osin siksi, että Kongressi ei ole ottanut mielestämme tarvittavia toimia jatkaakseen Ukrainan tukemista sen taistellessa puolustaakseen aluettaan.”

Yhdysvaltain sotilasavun tulevaisuus Ukrainalle on tullut erityisen merkittäväksi viime päivinä Ukrainan vetäytyessä raskaasti kärsineestä Avdiivkan kaupungista.

Kaksi päivää ennen Ukrainan virallista vetäytymistä kaupungista Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja John Kirby sanoi, että kaupunki oli vaarassa joutua venäläisten käsiin, viitaten Ukrainan kriittiseen kranaattien puutteeseen merkittävänä tekijänä.

Senatti hyväksyi aiemmin tänä kuussa 95 miljardin dollarin rahoituspyynnön, mukaan lukien apua Ukrainalle, Israelille ja Taiwanille. Republikaanien edustaja Mike Johnson on toistaiseksi kieltäytynyt viemästä sitä äänestykseen edustajainhuoneessa ja julistanut tauon helmikuun loppuun asti.

Miller huomautti, että Ukraina on tehnyt huomattavia edistysaskelia taistelukentällä, erityisesti Mustanmeren alueella, jossa joukot torjuivat venäläisen laivaston ja perustivat uuden merireitin.

“(Ukraina) on avannut uuden merireitin, jonka avulla he ovat voineet viedä vientiin ei vain vehnää ja viljaa, vaan myös muita valmistettuja tuotteita Mustanmeren kautta, mikä ei ollut mahdollista sodan alkuvaiheissa, jolloin Venäjä oli saartanut Ukrainan satamat”, Miller sanoi ja lisäsi, että “…me jatkamme heidän tukemistaan ​​parhaamme mukaan, mutta tarvitsemme kongressilta kumppanin auttamaan meitä.”

Kun kongressi hyväksyy ulkomaanavun 60 miljardin dollarin myöntämisen Kiovalle, Yhdysvallat voi aloittaa välittömästi puolustusavun toimittamisen Ukrainalle, Pentagonin tiedottaja Sabrina Singh sanoi 20. helmikuuta.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/05/01 05:31.57