10384 latausta vuorokaudessa

Yhteensä 8868 artikkelia

2024/02/23

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ilmoitti 22. helmikuuta, että hän aikoo julistaa sanktioita Venäjän johtajaa Vladimir Putinia vastaan vastauksena venäläisen oppositiomiehen Aleksei Navalnyn kuolemaan.

Biden teki ilmoituksen tapaamisen jälkeen Kaliforniassa Navalnyn lesken Julia Navalnajan ja heidän tyttärensä Darian kanssa, kertoi CNN.

“Sain kunnian tavata hänen vaimonsa ja tyttärensä, ja sanomattakin on selvää, että hän oli mieletön rohkeuden esikuva”, Biden sanoi. “Ilmoitamme huomenna sanktioista Putinia vastaan, joka on vastuussa hänen kuolemastaan.”

Navalny, venäläisen diktaattori Vladimir Putinin pääasiallinen poliittinen vastustaja, kuoli 16. helmikuuta Kharpin kaupungin vankilassa Jamalin Nenetsin autonomisella alueella. Hänet oli tuomittu useissa väärennetyissä rikosasioissa osana Kremlin toimia tukahduttaa vastarinta.

Maailman johtajat ovat syyttäneet Putinia hänen kuolemastaan. Mielenkiintoisia näkemyksiä esiintyy siitä, aiheutuiko hänen kuolemansa ankarien vankilaolosuhteiden vai tahallisen murhan seurauksena.

Matthew Miller, Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja, kuvaili sanktioita kattavina toimenpiteinä, jotka on suunniteltu kuristamaan Venäjän sotakonetta.

“Sanktiomme ovat linjassa aiempien toimien kanssa ja kohdistuvat myös erityistoimiin, jotka liittyvät Aleksei Navalnyn kuolemaan”, Miller sanoi 21. helmikuuta, korostaen rangaistustoimenpiteiden kohdennettua luonnetta.

Euroopan unioni vaati 19. helmikuuta, että Venäjä sallii “riippumattoman ja läpinäkyvän kansainvälisen tutkinnan” Navalnyn kuoleman selvittämiseksi.


Satunnainen:


Vastaavia: