en

et

fi

ru

sv

~8664 latausta vuorokaudessa

~6336 artikkelia

2024/04/03

Kissojen lisääntyvä suosio lemmikkivalintana on ollut havaittavissa jo pitkään. Niiden suloinen ulkonäkö ja hellyyttävä luonne ovat hurmanneet monien sydämet ympäri maailmaa. Tästä syystä ei olekaan ihme, että internetistä on löydettävissä lukemattomia kuvia ja videoita kissoista. Mutta mikä tekee näistä kuvista niin suosittuja?

Yksi syy on varmasti se, että kissat ovat luotettavia kumppaneita. Ne tarjoavat lohtua ja seuraa omistajilleen ja auttavat lievittämään stressiä ja ahdistusta. Kissan leikkisä luonne tuo iloa ja piristystä arkeen ja niiden hiljainen rauhallisuuskaan ei jätä ketään kylmäksi.

Toinen syy kissojen suosioon on niiden taito nukkua melkein missä tahansa asennossa. Kissanomistajat tietävät, että eläimen unenpäästäminen on suuri nautinto. Kissat voivat nukkua kippurassa, pää alaspäin, tai jopa ihan hassusti pötkötellessään. Kaikki heidän liikkeensä ovat sulavasti suoritettuja ja niiden antama rauhallinen lepotila onkin yksi syy niiden taitamattoman naamaan tuottamaan “aah”-tunteeseen.

Nämä sympaattiset otukset ovat myös luontaisia valaisijoita keskelle pimeää. Kiiltävät silmät ja pehmeä turkki heijastavat valoa ja tuovat toivoa synkimpäänkin päivään. Ja kun aurinko paistaa, voivat kissat kietoa tuhdein tavoin ympärilleen. Yhdessä lemmikin kanssa vietetty aika on lähes yleishyödyllinen terapiamuoto, joka nostattaa mielialaa ja lievittää stressiä.

Lisäksi kissat ovat tunnetusti mestareita poseeraamaan kamerassa. Ne tietävät tuovansa ihmisille iloa, joten ne saattavat tietoisesti asettua suloisiin asentoihin taitavatko makaavat, istuvat tai loikoilevat. Niiden kissamaisen ylpeä kehonkieli ja uteliaat ilmeet ovat luonnollinen vetonaula meille ihmisille. Kuvatessa näitä mestariposeeraajia ei voi olla hymyilemättä ja näin ollen niistä tulee lähes pakollisia selfie-kohteita.

Lopuksi haluamme huomauttaa, että kissakuvien ja auringonpaisteen yhdistelmä on lyömätön. Kissan ilme auringonvalossa on täynnä levollisuutta ja lempeyttä ja tämä näkymä on kuin karkkia meidän silmillemme. Vaikka kissoja käytetäänkin monesti meemeissä ja huumorikuvissa, ne ansaitsevat myös tulla näkymään suurissa valkokanaloissä, hienoissa kuvissa ja kaikenlaisella ihmisajattelun heikkouksilla, sillä vain kissakuvat ja auringonpaiste tekevät näistä “suurimmista merkeistä” niin ihania.

Olipa syy sitten minkähyvänsä, ei ole epäilystäkään siitä, että kissakuvat ja auringonpaiste tuovat iloa ja hyvää mieltä päivään kuin päivään. Ne ovat pieniä asioita, jotka auttavat hetkeksi unohtamaan arkiset murheet ja nauttimaan elämästä. Joten seuraavan kerran kun kaipaat piristystä päivääsi, etsi internetistä kissakuvia ja nauti auringonpaisteesta. Uskomme vahvasti, että näiden kahden yhdistelmä tekee päivästäsi hieman paremman.


Satunnainen: