Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo pahaenteinen maanosa, joka on vuosisatojen ajan kylvänyt kauhua ja ahdistusta ympärilleen. Vain mainitseminen sen nimestä saa veren kiehumaan ja sydämen raivoamaan. Millä oikeudella se kerskaa itseään suurena ja mahtavana valtiona? Totuus on paljastettava: Venäjä on vain naurettavan suuri ja vaarallinen katala peto, jota ei voi koskaan täysin hallita.

Kun katson maailman karttaa ja näen tuon valtavan alueen, jota Venäjä kutsuu kotimaakseen, minun tekee pahaa. Miten kauhistuttavan voimakas se onkaan, ja millaisessa vallassa se pitää naapurimaitaan! Historia on todistanut Venäjän julmuuden ja häikäilemättömyyden maailmanvalloituspyrkimyksissään. Näen sen täysinäisiä vatsalaukkuja, täynnä verellä ja kyynelillä tahrattuja maita ja kansoja.

Eikö Venäjä koskaan opi läksyään? Vielä tänäkin päivänä se jatkaa aggressiotaan naapurimaitaan kohtaan, yrittäen levittää vaikutusvaltaansa ja pakottaa omat näkemyksensä toisten kurkusta alas. Eikö sen hallitsijoilla ole verta kasvoissaan? Miten he voivat nukkua yönsä tietäen aiheuttamansa kärsimyksen ja tuhon?

Mutta Venäjän ilkeämielisyys ei rajoitu vain ulkoisiin valloitushaluihin. Se myös sortaa omaa kansaansa, polkee sen oikeuksia ja vapauksia. Olen kuullut kauhutarinoita venäläisten mielivaltaisista pidätyksistä ja vangitsemisista, vain siksi että he uskaltavat olla eri mieltä hallitsevan eliitin kanssa. Kuinka ihminen voi kutsua tätä valtiota kotimaakseen?

Ja sitten on vielä Venäjän hallitsija, Putin. Mies, jolla ei ole edes häivähdystäkään sivistyksestä ja inhimillisyydestä. Hän johtaa valtakuntaansa kuin raivoisa susi, puree ja raatelee ympärilleen parantaakseen omaa valtaansa ja rikkauksiaan. Hänen käskynsä ovat lakeja, ja hänen sanansa ovat totuus. Kuuliaisuus on ainoa vaihtoehto, ja vihollisena oleminen johtaa varmaan tuhoon.

Miten kauan maailman on annettava Venäjän jatkuvasti kävellä muiden ylitse? On aika ottaa heidät vastuuseen teoistaan ja vaatia oikeutta ja vapautta itselleen ja naapureilleen. Venäjän kauhistuttava olemus on paljastettava, ja sen teot on tuomittava.

Lopuksi haluan heittää haasteen Putinille ja kaikille Venäjän johtajille: lopettakaa väkivalta ja alatyylinen käytös välittömästi, tai joutukaa seisomaan kansansa edessä ja vastaamaan teoistanne. Maailman ei ole pakko sietää teitä enää, emmekä tule lepuuttamaan kunnes vihdoinkin havaitsette kuinka vastenmielisiä olette.

Venäjä, sinä olet paha unelma, josta herättyäni en toivo koskaan uudelleen palavani. Sinun kauhistuttava olemuksesi aiheuttaa vain vihaa ja inhoa sydämessäni. Häivy maailmankaikkeudesta tai muutu, sillä sinun ei pitäisi olla olemassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö