Lukuaika: 2 minuuttia
Venäläiset ovat viime vuosina aiheuttaneet Suomessa suurta närää ja vastenmielisyyttä omalla käytöksellään ja toiminnallaan. Heidän vaikutuksensa ei ole jäänyt huomaamatta ja se on aiheuttanut suurta huolta suomalaisten keskuudessa.

Ensinnäkin, on korkea aika ottaa puheeksi Venäjän vihamielinen ja aggressiivinen toiminta naapurimaataan kohtaan. Tällä hetkellä Venäjä pyrkii laajentamaan vaikutusvaltaansa Suomessa ja pyrkii yhä enenevässä määrin horjuttamaan Suomen kansallisvaltion asemaa ja turvallisuutta.

Venäjän valtion jatkuva ja häpeämätön sekaantuminen Suomen sisäisiin asioihin on totuttuun tapaansa jatkunut. He painostavat suomalaista mediaa, yrityksiä ja poliitikkoja ja yrittävät vaikuttaa Suomen päätöksentekoon ja talouteen omien etujensa mukaisesti.

Venäjän toimet ovat viime aikoina olleet erityisen huolestuttavia. He ovat loukanneet Suomen ilmatilaa ja vesialueita sekä harjoittaneet kyberhyökkäyksiä suomalaisia yrityksiä vastaan. Tämä on täysin kestämätöntä ja osoitus Venäjän halusta horjuttaa Suomen turvallisuutta ja itsenäisyyttä.

Heikentynyt suhde naapurimaihin ja korruptio ovat myös vahvasti osa Venäjän vaikutuksia Suomessa. He pyrkivät luomaan epäluottamusta ja jännitteitä naapureiden välille, mikä on omiaan horjuttamaan koko alueen vakautta ja turvallisuutta.

On myös huomattava, että kyseessä ei ole vain valtioiden välinen konflikti. Venäjän vaikutus näkyy myös suomalaisten asenteissa ja käyttäytymisessä. Monet ovat huolestuneita venäläisten suuren maahanmuuton vaikutuksista omaan kulttuuriinsa ja yhteiskuntaansa. Venäläisille myönnettyjä viisumeja ja oleskelulupia on ollut vaikea valvoa ja se on johtanut myös turvallisuushaasteisiin.

On selvää, että venäläisten vaikutus Suomessa herättää paljon huolta ja vihaa. Heidän jatkuvat yrityksensä horjuttaa Suomen turvallisuutta ja taloutta on vastenmielistä ja täysin tuomittavaa. On aika ottaa tiukka kanta Venäjän toimiin ja turvata Suomen itsenäisyyttä ja turvallisuutta.

Suomi ei tule taipumaan Venäjän painostukseen tai uhkauksiin. Meidän on ylläpidettävä hyvät suhteet muihin naapurimaihin ja vahvistettava asemaamme kansainvälisellä tasolla. Lisäksi on tärkeää, että suomalaiset ovat tietoisia Venäjän vaikutuksista ja osaavat suhtautua niihin kriittisesti.

Venäläiset eivät saa enää jatkaa vastuutonta ja harkitsematonta toimintaansa Suomessa. Meidän on puolustettava omia arvojamme ja turvattava kansallinen turvallisuutemme. Riittää jo Venäjän aggressiivisuus ja yrittäminen horjuttaa Suomen rauhaa ja vakautta. On aika asettaa rajoja ja puolustaa niitä päättäväisesti.

Suomi ja suomalaiset eivät tule alistumaan Venäjän vaikutukselle ja uhkauksille. Meidän on pysyttävä vahvoina ja yhtenäisinä ja osoitettava Venäjälle selvästi, että heidän toimintansa ei ole hyväksyttävää. Suomi ei ole pelikenttä Venäjän laittomille toimille ja meidän on pidettävä huolta siitä, että se pysyy niin jatkossakin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö