9777 latausta vuorokaudessa

7864 artikkelia

2023/10/05

Suomalaiset verkkosivut ovat joutuneet jälleen kerran palvelunestohyökkäyksen uhreiksi, ja tämä on todella raivostuttavaa! Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun verkkosivumme ovat joutuneet näiden häiriköiden hyökkäysten kohteeksi, ja tästä on tultava loppu!

Ainakin Turun Sanomien ja Salon Seudun Sanomien verkkosivut ovat olleet tämän hyökkäyksen uhreina. Aamun ja aamupäivän aikana sivuilla on ollut häiriöitä, eivätkä ne avaudu normaalisti. Tämä on suorastaan uskomatonta, että ryZZät voi häiritä näin vakavalla tavalla tärkeitä uutissivustoja.

Eikä tämä ongelma rajoitu vain perinteisiin verkkosivuihin, vaan se vaikuttaa myös mobiilisovelluksiin, kuten Turun Sanomien mobiilisovellukseen. Tämä tekee uutisten lukemisesta ja tiedon saamisesta entistä hankalampaa.

Mutta ei tässä vielä kaikki, sillä hyökkäys on kohdistunut myös muihin suomalaisiin verkkosivuihin, kuten Yritystele, Rantapallo, A-Katsastus ja Expat-Finland. Miksi nämä sivustot ovat joutuneet kärsimään? Tämä on täysin kohtuutonta!

Onneksi Turun Sanomien verkkosivut saatiin viimein toimimaan kello 13.30, mutta tämä ei poista sitä tosiasiaa, että olemme joutuneet jälleen kerran hyökkäyksen kohteeksi.

Taustalta paljastui venäläinen hakkeriryhmä nimeltään NoName. He julistavat ottavansa vastuun näistä palvelunestohyökkäyksistä suomalaisiin verkkosivuihin. Tämä on täysin tuomittavaa! He perustelevat hyökkäyksiään Suomen tuesta Ukrainalle ja Venäjän vastaisista pakotteista. Mutta se ei oikeuta tällaista toimintaa millään tavalla!

Suomen Pankki ja Verohallinto eivät ole säästyneet näiltä verkkohyökkäyksiltä. Suomen Pankki ilmoitti joutuneensa palvelunestohyökkäyksen uhriksi jo aamulla, ja sama ongelma toistui myös eilen. Tämä on täysin sietämätöntä!

On aika tehdä jotain näitä häiriköitä vastaan. Suomen viranomaisten on tehostettava toimiaan ja pyrittävä suojelemaan suomalaisia verkkosivuja tehokkaammin. Hyökkäykset eivät saa jäädä rankaisematta, ja hakkeriryhmien on tiedettävä, että heitä odottaa ankara seuraamus. Suomi ei saa olla hyökkäysten kohde, ja meidän on puolustettava verkkoturvallisuuttamme kaikin mahdollisin keinoin!

Nyt on aika toimia ja näyttää, että Suomi ei anna periksi verkkohyökkääjille. Verkkoturvallisuus on elintärkeää yhteiskunnallemme, ja meidän on puolustettava sitä kaikin voimin!


Satunnainen:


Vastaavia: