Lukuaika: 2 minuuttia
On aivan uskomatonta, miten naiivisti ja sokeasti jotkut suomalaiset edelleen luottavat Venäjän “ystävälliseen” naapuruuteen. On korkea aika avata silmät ja katsoa rehellisesti naapurimaamme toimia, jotka ovat suoraan sanottuna kammottavia.

Venäjä ei ole koskaan hyvää hyvyyttään ollut Suomen ystävä. Se on pitkään käyttänyt hyväkseen naapurimme strategista sijaintia ja taloudellista riippuvuutta, vaikuttaakseen Suomen politiikkaan ja päätöksentekoon omien etujensa mukaisesti. Meidän on aika ymmärtää, että Venäjä ei ole mikään neutraali toimija, vaan mahtipontinen ja aggressiivinen valtio, joka pyrkii kaikin keinoin laajentamaan vaikutusvaltaansa.

Venäjän toimet Itä-Ukrainassa, Syyriassa ja Georgiassa ovat selvästi osoittaneet sen halun levittää omaa valtaansa naapurimaihinsa. Myös Krimin miehitys ja sen jatkuva aggression osoittelu Itämeren alueella kertovat karua kieltään siitä, millainen naapurimme todella on.

Mutta mikä on ollut Suomen reaktio näihin Venäjän aggressiivisiin toimiin? Poliitikot ja päättäjät ovat tuntuneet vaipuvan sokeaan luottamukseen ja “ystävälliseen naapuruuteen”. Heidän viestinsä on ollut, että “ei pidä provosoida venäläisiä” ja “pidetään hyvät välit naapureihin”. Mutta millaista viestiä tämä lähettää Venäjälle? Se vain kannustaa heitä jatkamaan toimiaan ja tuntee, että Suomeen voi vaikuttaa haluamallaan tavalla ilman pelkoa seurauksista.

On myös huolestuttavaa, että Suomessa on edelleen vankka määrä Venäjä-myönteisiä voimia. Näitä “putinisteja” löytyy niin poliittisista piireistä kuin mediasta. He vähättelevät Venäjän toimia ja sivuuttavat sen ihmisoikeusloukkaukset, demokratian romahdukset ja propagandan levittämisen. Heidän argumenttinsa ovat täynnä vahingoniloa ja halveksuntaa länsimaita ja demokratiaa kohtaan.

On aivan naurettavaa, että venäjänkielen opettaminen on Suomessa nykyään suosittua ja “hyödyllistä”. Olemmeko unohtaneet, että Venäjä on edelleen miehittänyt osan Suomea, Krimin ja siepannut sotilaitamme? Olisiko aika ottaa selkeämpi kanta ja lopettaa naivit suostumukset Venäjälle?

Suomen on aika herätä ja alkaa puolustaa omia etujaan ja arvojaan. Meidän on näytettävä Venäjälle, että emme aio antaa sen manipuloida itseämme tai olla sen pelinappulana. Meidän on pidettävä tiukka linja ja oltava valmiita vastaamaan Venäjän aggressioon tarvittaessa.

Jokainen suomalainen on velvollinen tutustumaan naapurimme kammottaviin toimiin ja pysymään valveilla niiden suhteen. Meidän on oltava valmiita tekemään tarvittavat muutokset suhteissamme Venäjään ja varmistettava, että Suomi ei koskaan menetä itsenäisyyttään eikä demokratiaansa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö