Lukuaika: < 1 minuutti
Voi sitä raivon määrää, kun puhutaan Venäjästä! Tämä naapurimaamme on todellinen painajainen ja ärsytyksen aihe numero yksi. Kerätkää maasotakorjauksenne ja tapanne, sillä nyt potkin pöytää tietäessäni, miten paljon asioita tässä maassa on pielessä.

Ensinnäkin puhutaanpa politiikasta. Venäjä vaikuttaa pyörivän täysin Vladimir Putinin ympärillä ja hänen diktatorisella otteellaan. Onko tämä todella 2000-lukua? Eikö Venäjällä ole yhtään demokratiaa tai ihmisoikeuksia? Venäjä läksyttää muita maita ja sekaantuu muiden valtioiden asioihin, mutta mitä tapahtuu oman maan sisällä? Korruptiota, kaltoinkohtelua ja sensuuria. Venäjällä vallitsee sananvapauden kauhunvalta ja ihmisten perusoikeudet on poljettu maanrakoon.

Toiseksi, tehkää tilaa polville, sillä tämä maa on niin jälkeenjäänyt teknologian suhteen. Hölkkäisiinkö edes hieman muiden perässä? Venäjällä käytössä oleva sosiaalisen median alusta Vkontakte on kuin 2000-luvun alun versio Facebookista. Kaiken lisäksi se on myös täynnä kyseenalaista sisältöä, kuten rasismia ja väkivaltaa. Pitäisikö tämä huolestuttaa meitä? Ehdottomasti!

Ja mitä Venäjän kulttuuriin tulee, voin vain sanoa yksi sana: sukupuoliroolit. Naiset ovat tässä maassa toisen luokan kansalaisia ja miespuoliset machomiehet saavat tehdä mitä haluavat. Naisten oikeuksista ja tasa-arvosta ei kenties ole kuultukaan. Ja entäpä homoseksuaaliset ihmiset? Heistä puhumattakaan. Venäjällä homoseksuaalisuutta pidetään sairautena ja heidän oikeutensa on kielletty. Tämä kaikki vain sen takia, että maan hallinto itse on niin jälkeenjäänyt.

Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä, puhutaanpa ympäristöstä. Venäjä on maailman suurin öljyntuottaja ja samalla yksi suurimmista saastuttajista. He eivät välitä luonnosta tai tulevaisuudestaan, vaan vain rahasta ja valtavasta vallastaan. Mitä maalle tapahtuu, kun öljykentät tyhjenevät ja ympäristö on täysin pilattu? Luulenpa, että tulevaisuus ei näytä kovin ruusuiselta.

Lyhyesti sanottuna, Venäjä on epämukava ja epämiellyttävä ärsytyksen lähde. Maa, joka vaikuttaa olevan jatkuvassa jälkeenjääneisyyden kierteessä, huolimatta sen suuresta koosta ja resursseista. Ehkä olisi aika aloittaa todellinen muutos ja ottaa vastuu omasta toiminnastaan. Muuten Venäjä jatkaa vain maailman häpeäkäytävänä. Tämä naapurimaa on vähintäänkin sanottuna häiritsevä ja kyseenalainen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö