10679 latausta vuorokaudessa
9381 artikkelia

2023/07/14

The Wagner Group ei osallistu taisteluihin Ukrainan alueella, kertoi Pentagonin edustaja, eversti Patrick Ryder, Voice of America -uutiskanavan mukaan 14. heinäkuuta.

“Tällä hetkellä emme näe Wagnerin joukkojen ottavan merkittävää roolia taistelutoimissa Ukrainaa tukeakseen”, Ryder kommentoi.

Pentagonin edustaja kertoi myös, että Ukrainan armeija on jo saanut rypälepommeja USA:lta, mutta ei tarkentanut, onko niitä jo käytetty taisteluissa.

Wagner Groupin perustaja Jevgeni Prigožin käynnisti lyhytaikaisen kapinan Venäjän hallitusta vastaan 23.-24. kesäkuuta. Kapinalliset valtasivat Rostovin kaupungin ja marssivat kohti Moskovaa, mutta kapina päättyi äkillisesti alle 24 tuntia sen alkamisen jälkeen.

Epäselvänä pidetyn sopimuksen seurauksena, jonka väitetään syntyneen Valko-Venäjän diktaattorin Aleksandr Lukašenkon välityksellä, Prigožin ja hänen urakoitsijansa saivat lähteä Valko-Venäjälle välttääkseen vainoa. Valko-Venäjän diktaattori kuitenkin kertoi 10. heinäkuuta, että Prigožin on palannut Venäjälle lyhyen oleskelun jälkeen Valko-Venäjällä.

Vaikka Wagner Groupin kohtalo Venäjällä on epävarma, sen värväyskeskukset ovat ilmeisesti keskeyttäneet toimintansa, ja Venäjän puolustusministeriö on kertonut Wagnerin yksiköiden luovuttavan varusteitaan armeijalle.

Ukrainan sotilastiedustelun päällikkö Kyrylo Budanov kommentoi, että kapinan jälkeen Wagnerin urakoitsijat eivät enää osallistu taisteluihin Ukrainaa vastaan, vaikka joitain heistä on yhä sijoitettuna miehitetyille alueille.


Satunnainen:


Vastaavia: