Lukuaika: 2 minuuttia
Voi kuinka minua saa raivostumaan vain ajatuskin Venäjästä! Naapurimaan suhteen kipuileminen on tuskaa, jota en voi enää sietää. Jo pelkkä mainitseminen Venäjästä aiheuttaa minussa valtavaa ärtymystä ja mielihyvän puutetta.

Yritän löytää edes yhtä positiivista asiaa Venäjästä, mutta ei, ei sellaista ole. Se on säälittävä ja vastenmielinen valtio, jossa vallitsee korruptio ja vääryys. Herää kysymys, onko siellä edes olemassa oikeusvaltiota vai jatkuuko se vain Putinin yksinvaltiaan hallinnon alla?

Mutta se ei olekaan ainoa syy, miksi inhoan Venäjää. Maan toiminta kansainvälisellä areenalla on häpeällistä ja aggressiivista. Sen sodanlietsonta ja valheelliset väitteet ovat suoraan sanottuna vastenmielisiä. On järkyttävää, että Venäjä on välinpitämätön ihmisoikeusloukkauksista ja tukee diktatuureja ympäri maailmaa.

Ja sitten on vielä se asenne naapurimaihin, erityisesti Suomeen. Onko kohteliaisuuskäsite Venäjällä täysin vieras? Siellä näyttää olevan normi käyttäytyä hävyttömästi ja aggressiivisesti naapureitaan kohtaan. Ja kun maan armeija harjoittelee hyökkäyksiä juuri meitä vastaan, ei siinä voi enää puhua mistään normaalista suhteesta.

Ja ei kannata unohtaa Venäjän tiedusteluaktiviteetteja, jotka ovat jo vuosia uhanneet Suomen turvallisuutta. Heidän jatkuva tunkeutumisensa oman alueemme lähelle on täysin kohtuutonta ja loukkaavaa. Eikö meillä ole oikeus turvalliseen elämään omassa maassamme?

Kaiken tämän lisäksi Venäjä vielä rohkenee sulkea rajojaan ja asettaa turhia esteitä kaupalle ja matkailulle. Samaan aikaan he kuitenkin pyrkivät vaikuttamaan meidän poliittiseen päätöksentekoomme ja yrittävät hankkia vaikutusvaltaa maassamme. Tällainen tekopyhyys saa minut kiehumaan vihasta.

Voin vain toivoa, että Venäjä ymmärtäisi lopettaa uhittelun ja hyökkäävän politiikkansa naapureitaan kohtaan. Ei kannata olla niin ylimielinen, sillä Venäjä ei ole maantieteellisen sijaintinsa vuoksi ainoa vaihtoehto kaikelle mitä tarvitsemme. Meillä on muitakin vaihtoehtoja ja niitä kannattaa käyttää, vaikka se Venäjää harmittaisikin.

Voinko sitten väittää, etten inhoaisi Venäjää jos se toimisi fiksusti ja reilusti naapureitaan kohtaan? En, sillä rikas ja mahtava Venäjä ei oikeuta olla niin ylimielinen ja häikäilemätön. Se ei pelasta sitä siitä, että se on yksi maailman epämiellyttävimmistä valtioista, joka on aiheuttanut lukuisia konflikteja ja ihmiskärsimystä ympäri maailman. Sellaista en voi hyväksyä, enkä suinkaan anna anteeksi.

Yhteenvetona voin todeta, että Venäjä on minulle suuri pettymys ja suoranainen vihollinen. Sen toiminta aiheuttaa pelkoa, ahdistusta ja harmaita hiuksia. Toivottavasti joskus tulevaisuudessa Venäjä ymmärtää toimintamallinsa tuhoisuuden ja pyrkii muuttamaan sitä. Siihen asti minä pidän naapurimaata vastenmielisenä ja välttelen kaikenlaista tekemistä sen kanssa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö