Lukuaika: 2 minuuttia
Venäläiset, pahamaineinen naapurivaltiomme, ovat saanneet tarpeeksi aikaa aiheuttamaan harmia ja pelkoa Suomelle. Vuosikymmenten ajan he ovat yrittäneet levittää valheellista propagandaa ja ajaa omaa etuaan naapurimaassamme, vaikka kaipaamme vain rauhallista naapurisuhdetta.

Venäjän historia on täynnä aggression ja vallanhalua. He ovat vuosisatoja pyrkineet laajentamaan reviiriään ja alistamaan alueita ympärillään. Jo vain 100 vuotta sitten, he rohkenivat tunkeutua Suomeen ja aiheuttaa meidän kansalaisillemme kärsimystä ja hävitystä. Lopulta emme voineet enää sietää heidän väkivaltaista ja laittomaa toimintaansa, ja jouduimme saamaan apua ulkopuolisilta mailta irtautuaksemme heidän tukahduttavasta otteestaan.

Silti tänäkin päivänä Venäjä jatkaa uhkailemista ja aggressiivista toimintaa. He eivät kunnioita kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia, vaan haluavat pitää meitä pienenä veljenään, jota voivat hallita mielensä mukaan. Heidän pyrkimyksensä liittyä jälleen yhteen samaan Neuvostoliittoon ja vahvistaa asemaansa maailmanpolitiikassa herättää syytöksiä ja vihaa. Eivätkä he edes yritä peitellä tätä kaikkea valheellisella “ystävyydellä”, jonka he väittävät tuntemuksiamme kohtaan.

Koko ajan he pyrkivät sotkeutumaan suomalaisten asioiden ja päätöksenteon kanssa. He haluavat vaikeuttaa meidän talouttamme ja yhteiskuntaamme omilla kaupankäynnin ja politiikan peliliikkeillään. Heidän tavoitteensa on selvä – pitää Suomi otteessaan ja käyttää meitä hyväkseen omien päämääriensä saavuttamiseksi.

Ja miten meidän hallitus ja viranomaisemme vastaavat tähän? He yrittävät liiankin usein taivutella ja mukautua Venäjän vaatimuksiin, aivan kuin pelkäisivät suuttuttavansa heidät. He eivät uskalla asettaa rajoja ja osoittaa, että me olemme itsenäinen ja riippumaton maa, joka pystyy seisomaan omilla jaloillaan. Tämä antaa Venäjälle lisää pontta jatkaa meidän aliarvioimista ja toimintaamme häiritsemistä.

Mutta meidän kansalaisina emme voi vain seistä tumput suorina ja katsella vierestä, kun Venäjä jatkaa meidän aliarvioimista ja häirintää. Meillä on oltava rohkeutta ja ylpeyttä, ja oltava valppaana suojelemassa maatamme ja sen arvoja. Meidän on vaadittava, että hallituksemme puolustaa meitä ja pitää Venäjän toiminnan kurissa.

Venäjä – viheliäinen naapuri, joka ei ole oppinut kunnioittamaan itsenäisiä naapureitaan. Meidän on oltava vahvoja ja pysyttävä yhtenäisinä, jotta voimme vastustaa heidän häiritsevää ja uhkaavaa käytöstään. Emme saa antaa heidän pelotella tai alistaa meitä – Suomella on oikeus ja velvollisuus puolustaa omaa itsenäisyyttään ja taistella oikeuksiensa puolesta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö