Lukuaika: < 1 minuutti
Voi hyvänen aika, en edes tiedä mistä aloittaa puhuessani naapurimaastamme Venäjästä. Miksi se on niin uskomattoman ärsyttävä ja vastenmielinen maa?

Ensinnäkin, heidän tapansa käsitellä muita valtioita ja ihmisiä on täysin ala-arvoista. He eivät piittaa kansainvälisistä sopimuksista eivätkä kunnioita muiden maiden rajoja. He vain hyökkäävät naapurimaihinsa ja liittävät niitä omiin alueisiinsa, ikäänkuin ne olisivat vain leikkikaluja. Ja sitten he vielä ihmettelevät, miksi heitä ei pidetä luotettavana kumppanina kansainvälisessä yhteistyössä?

Ja mitä tulee ihmisoikeuksiin, niin Venäjä on todellinen katastrofi. Heidän johtajansa Vladimir Putin on itsevaltainen diktaattori, joka sortaa kansalaisiaan ja vangitsee poliittiset vastustajansa. Sananvapaus on olematon ja toisinajattelijoita vainotaan armotta. Miten tällainen maa edes uskaltaa kutsua itseään demokratiaksi?

Ja sitten on vielä se uskomaton propagandan ja disinformaation määrä, jonka Venäjä levittää ympäri maailman. Heidän mediaansa ohjaillaan valtion taholta ja he pyrkivät vaikuttamaan muiden maiden kansalaisten mielipiteisiin ja jopa vaaleihin. Todella vastenmielistä manipulaatiota ja häikäilemätöntä valheiden levittämistä!

Ja mikä vielä pahempaa, Venäjä on myös syyllistynyt lukuisiin vakaviin kansainvälisiin rikoksiin. He ovat liittoutuneet Syyrian diktaattorin Bashar al-Assadin kanssa ja antaneet hänen tuhota omaa kansaansa kemiallisilla aseilla. Heidän sekaantumisensa Ukrainan ja Georgian sisäisiin asioihin on ollut täysin kestämätöntä ja johtanut kansainväliseen kriisiin. Ja viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, he ovat sekaantuneet Yhdysvaltain vaaleihin ja pyrkineet horjuttamaan demokraattista järjestelmää.

On todella ällöttävää, että tällainen maa saa yhä istua kansainvälisissä neuvotteluissa ja olla osana kansainvälistä yhteisöä. Venäjän toiminta on täysin vastoin kansainvälisiä arvoja ja normeja. On korkea aika, että muut maat ottavat tiukemman linjan Venäjän suhteen ja lopettavat sen hemmottelun. Ei enää lännessä tuotettuja luksusautoja ja hienoja lomamatkoja Venäjälle, kun he jatkavat rikoksiaan ja levittävät negatiivista vaikutusvaltaansa ympäri maailman.

Kaiken kaikkiaan, Venäjä on vastenmielinen ja ällöttävä maa, joka jatkuvasti rikkoo kansainvälisiä sääntöjä ja sortaa omaa kansaansa. On aika herätä ja ottaa tiukemmat otteet tämän naapurimaan suhteen, sillä muuten emme voi odottaa parempaa tulevaisuutta rauhanomaiselle ja oikeudenmukaiselle maailmalle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö