Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Tuo naapurimaamme, joka tuottaa meille päänsärkyä ja huolta päivästä toiseen. Aina valmiina pistämään kapuloita rattaisiimme ja aiheuttamaan epävakautta ja konflikteja. Mitä uusia temppuja ja provokaatioita he keksivät tällä kertaa?

On aivan käsittämätöntä, miten Venäjä jatkuvasti rikkoo kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia ja väheksyy muiden maiden alueellista koskemattomuutta. Heidän hyökkäyksensä naapurimaihin ja alueellinen laajentumisensa ovat törkeä osoitus heidän ahneudestaan ja aggressiivisesta luonteestaan.

Viime aikoina olemme joutuneet seuraamaan Venäjän toimia lähietäisyydeltä. Heidän valtava sotilasliikehdintänsä Ukrainan rajalla, ilmatilan loukkaukset ja laivaston toimet Itämerellä eivät voi olla herättämättä kysymystä: mikä Venäjän todellinen tavoite on? He haluavat kenties luoda uudelleen Neuvostoliiton imperiumin? Vai onko kyse vain pienten naapurimaiden uhkaamisesta ja pelottelusta?

On kuitenkin selvää, että Venäjän tavoitteet ovat piilotettuja ja heidän toimintansa on ennalta-arvaamatonta. He eivät kunnioita kansainvälisiä sopimuksia tai YK:n peruskirjaa, vaan toimivat vain oman edun ja omien halujensa mukaan. Heidän taholtaan ei löydy mitään moraalisia rajoja tai vastuuntuntoa muita maita kohtaan.

On aika, että muut maat heräävät ja ryhtyvät puhumaan Venäjän vastaan. Me emme voi enää vain antaa heidän toimia vapaasti ja katsoa vierestä, kun he ylittävät jatkuvasti rajoja ja vaarantavat alueellisen turvallisuuden. On aika laittaa Venäjä ruotuun ja asettaa heille selkeitä sanktioita ja rajoituksia.

Olemme nähneet, miten Venäjän toiminnasta kärsivät viattomat siviilit, kuten Krimin valtauksessa ja Ukrainassa. Meillä ei ole varaa enää vain seurata tilannetta sivusta ja olla hiljaa. On aika puolustaa omaa aluettamme ja naapurimaitamme Venäjän aggressiota vastaan.

Eikö olekin tympeää, että meidän on jatkuvasti pidettävä mielessä Venäjän mahdolliset provokaatiot ja valmistauduttava turvallisuustoimiin? Eikö olisi niin paljon helpompaa, jos Venäjä lopettaisi vihamielisen toimintansa ja alkaisi toimia vastuullisesti ja rauhanomaisesti?

Valitettavasti näyttää siltä, että Venäjän vaarallinen ja vastenmielinen luonne tulee olemaan meidän arkipäiväämme vielä pitkään. Siksi on tärkeää, että me pysymme valppaana ja yhdistämme voimamme vastustaaksemme heidän uhkaavaa ja aggressiivista politiikkaansa. Vain yhteistyöllä ja päättäväisellä toiminnalla voimme saada Venäjän lopettamaan vaaralliset temppunsa ja palaamaan järkevälle ja vastuulliselle tielle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö