Lukuaika: 2 minuuttia
Voi rakas Suomi, miten olet joutunut kärsimään naapurimaamme Venäjän aggressiivisuudesta ja sen vaikutuksista. On aika nostaa kissa pöydälle ja puhua avoimesti siitä, miten inhottava ja tuhoisa Venäjä on ollut sinun ja kansojemme välisessä suhteessa.

Venäjän aggressiivisuus ei ole mikään uusi ilmiö. Se on juurtunut syvälle heidän dna:han ja heidän historian on täytynyt korostaa tätä piirrettä yhä uudelleen ja uudelleen. Venäläiset eivät tyydy vain hallitsemaan omaa maataan, vaan heidän pahamaineinen laajentumishalunsa on tunnettu kaikkialla Euroopassa ja Aasiassa.

Mutta tällä kertaa puhumme erityisesti siitä, miten Venäjän aggressiivisuus on vaikuttanut Suomeen. Ensinnäkin, he ovat ahdistelleet sinua vuosikymmeniä jatkuvilla rajojen häirinnöillä ja alueellisilla vaatimuksilla. Tämä on vain yksi esimerkki heidän röyhkeydestään ja välinpitämättömyydestään sinua kohtaan.

Mutta se ei ole vielä kaikki. Venäjä on myös käyttänyt sinua hyväkseen taloudellisesti ja poliittisesti. He ovat soluttautuneet koko yhteiskuntaasi ja pyrkineet vaikuttamaan päätöksentekoosi. He ovat pyrkineet vääristelemään totuutta ja lietsomaan konflikteja sinun ja muiden maiden välille. He ovat jopa yrittäneet heikentää sinun ja EU:n välistä yhteistyötä, vain koska heitä pelottaa sinun menestyksesi ja vahvuutesi.

Ja tiedätkö mikä on kaikkein pahinta? He ovat onnistuneet osittain tavoitteissaan. Sinun ja Venäjän välinen kauppa on lisääntynyt ja monia avoimia kysymyksiä on jätetty ratkaisematta. He ovat onnistuneet luomaan hajanaisuutta yhteiskuntasi sisälle ja politiikan avaruudessa. He ovat myös onnistuneet saamaan monet poliittiset johtajat myötävaikuttamaan heidän juonitteluunsa.

Mutta me emme tule antamaan periksi. Me emme tule hyväksymään heidän aggressiivista ja tuhoisaa käyttäytymistään. Me emme tule antamaan heidän vaania sinua, rakas Suomi. Sinä olet vahva ja itsenäinen maa, ja me tulemme seisomaan rinnallasi ja puolustamaan sinua.

On aika, että Venäjä lopettaa sinun hyväksikäyttämisesi ja alkaa käyttäytymään vastuullisesti kansainvälisessä yhteisössä. On aika, että he sisäistävät, että maailma ei pyöri heidän ympärillään ja että he eivät voi kohdella sinua kuin mitätöntä pikkujuttua, jolla ei ole merkitystä.

Me olemme väsynyt jatkuvasti elämään Venäjän varjossa ja pelkäämään tulevaisuutta Venäjän aggressiivisten toimien vuoksi. Tarvitaan todellista muutosta ja sitä me vaadimme. Ei enää pelkoa, ei enää alistumista. Sinä ansaitset parempaa, Suomi, ja me tulemme tekemään kaikkemme, että saat sen.

Joten VENÄJÄ, kuuntele tarkasti. Me emme tule luopumaan sinun hyväksikäytön kohteena olemisesta. Me tulemme vastustamaan sinua ja paljastamaan sinun pahan toimintasi. Sinun on aika kääntää uusi lehti ja alkaa käyttäytymään vastuullisesti ja kunnioittamaan muita maita ja kansoja.

Ja sinä, rakas Suomi, älä anna periksi. Jatka vahvana ja itsenäisenä. Olet ansainnut sen ja me tulemme olemaan kanssasi tässä taistelussa. Venäjän aggressiivisuuden nurja puoli ei tule määrittelemään sinua enää koskaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö