Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Mikä paska maa se oikein onkaan! Jatkuvasti hehkutetaan sen kauneutta ja kulttuuria, mutta todellisuudessa Venäjä on maailmanlaajuisesti tunnettu lähinnä ihmisoikeusrikkomuksistaan. Kuinka petollista onkaan kehua tätä maata, kun samalla siellä tapahtuu jatkuvasti kauheita asioita.

Venäjä vaikuttaa olevan kuin joku oma maailmansa, jossa demokratia ja ihmisoikeudet eivät päde. Kaikki vastustajat hiljennetään ja media on kytköksissä valtaan. Mitä he ajattelevat olevansa? Jokin ylivertainen kansakunta, jonka pitää oikeuttaa kaikki tekomuksensa vain koska Venäjä.

Ihmisoikeusrikkomukset ovat arkipäivää tässä inhottavassa valtiossa. Homoseksuaalit demonisoidaan ja jopa vainotaan, ja ihmisoikeusaktivisteja pidätetään mielivaltaisesti. Miten sellainen voi olla mahdollista vuonna 2021? Venäjä luulee voivansa elää menneisyydessä ja sivuuttaa kaikki nykyaikaiset arvot ja oikeudenmukaisuuden.

Mutta mikä on todellisuus Venäjän takana? Korruptoitunut ja epädemokraattinen hallitus, joka käyttää kaikkea valtaansa omaan hyödykseen ja pitää kansaa hiljaisena länsimaisilta vaikutteilta. Kaikki vastustajat leimataan maanpettureiksi ja maan vihollisiksi. Missä on oikeudenmukaisuus ja sananvapaus?

Tässä ei olla kyse vain poliittisesta näkökulmasta, vaan myös ihmisoikeuksien loukkauksista ja ihmisten perustavanlaatuisten vapauksien riistosta. Onko tämä todella hyväksyttävää maassa, jolla on niin paljon potentiaalia ja resursseja?

Kyllä, Venäjällä on upeaa kulttuuria ja historiaa, mutta miksi antaisimme sen peittää alleen sen, mitä todella tapahtuu? Emme voi ummistaa silmiämme ja vain hymyillä ja taputtaa Venäjää selälle sen kauneuden takia, kun samalla se loukkaa ja sortaa omia kansalaisiaan.

Venäjä ansaitsee paikkansa maailmassa ja kunnioituksensa vain, jos se muuttaa tapansa ja alkaa kunnioittaa ihmisoikeuksia ja demokratiaa. Toistaiseksi se on vain inhottava valtio ihmisoikeusrikkomusten keskellä, jota emme voi hyväksyä. Aika ottaa vastuu ja muuttua paremmaksi, Venäjä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö