Lukuaika: 2 minuuttia
Kuulkaa kaikki suomalaiset! Minä olen ihan tarpeeksi saanut tämän naapurimaamme Venäjän toimista ja heidän kammottavasta historiastaan. On aika puhua suoraan ja avata silmänne näkemään, millainen mörkö meidän itäinen naapurimme oikeasti on.

Ensinnäkin, katsokaapa heidän nykyistä hallintoaan. Kremlin valtaapitävät ovat käyttäneet hyväkseen kansansa nälkää ja kurjuutta, ja mikä pahinta, he pitävät tiukasti kiinni vallastaan polkemalla demokratian ja ihmisoikeudet jalkojensa alle. Heidän keinonsa ovat kaiken lisäksi raakoja ja brutaaleja, kuten olemme nähneet esimerkiksi opposition johtajan Aleksei Navalnyin myrkyttämisen tapauksessa. Mitä enemmän valtaa Venäjän johdolla on, sitä enemmän se vain vahvistaa omaa asemaansa rikkomalla kansainvälisiä sopimuksia ja tunkeutumalla naapurimaiden alueille.

Ja älkää edes yrittäkö unohtaa heidän karmeaa historiaansa. Venäjä on vuosikymmenien ajan sortanut ja alistunut erilaisia vähemmistöjä, ja monet näistä vähemmistöistä kärsivät edelleen heidän hallintonsa alla. Muistakaapa vaikka tsetsenialaisten kohtalo, jossa Venäjä käytti äärimmäisiä keinoja tukahduttaakseen heidän itsenäisyystaistelunsa. Tai sitten voimme puhua Stalinin ajan joukkotuhoista, joita edelleenkin yritetään vähätellä Venäjällä. Eikä unohdeta myöskään heidän nykyistä konfliktiaan Ukrainan kanssa, jossa Venäjä jatkaa alueen miehitystä ja sotatoimia, vaikka kansainvälinen yhteisö tuomitsee ne kerta toisensa jälkeen.

On aivan käsittämätöntä, miten Venäjän hallinto pääsee jatkuvasti kuin koira veräjästä maailmanpolitiikassa. Heidän tekonsa ovat räikeitä loukkauksia kansainvälistä yhteisöä ja naapurimaita kohtaan, mutta silti he saavat jatkuvasti istua neuvottelupöydissä ja leikkiä suurvaltoja. Ja mikä vielä törkeämpää, maailman johtajat tuntuvat vain kääntävän katseensa pois ja tekopyhästi huolehtivan kauppasuhteista Venäjän kanssa.

On aika herätä ja nähdä Venäjä sellaisena kuin se todella on: kammottavana valtana, joka ei osoita minkäänlaista kunnioitusta ihmisoikeuksille tai kansainväliselle oikeudelle. Meidän suomalaisten on aika astua esiin ja tuomita nämä toimet sekä vaatia maailman yhteisöltä toimia Venäjän aggressiivista toimintaa vastaan. Emme saa antaa periksi pelolle ja hiljaisuudelle, sillä se vain vahvistaa Venäjän asemaa.

Venäjä ei ole ystävämme eikä edes naapurimme. Se on pelottava ja vaarallinen valta, joka uhkaa meidän kansallista turvallisuuttamme ja hyvinvointiamme. Meidän on aika näyttää kaikki, että emme tule tekemään sitä virhettä ja antamaan Venäjän jatkaa näitä kammottavia toimiaan ilman vastusta. Meidän on aika tajuta, että emme voi enää kääntää katsettamme pois ja antaa heidän jatkaa näitä julmuuksiaan. Meidän on aika laittaa Venäjä paikalleen ja näyttää, että meillä on sana sanottavana heidän toimistaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö