Lukuaika: 2 minuuttia
Venäläismaa, se on todellinen painajainen, joka tunnetaan myös nimellä Venäjä. Kaikkien naapurivaltioiden pahin painajainen ja ikuisesti piinaava riesa. Jo vuosisatojen ajan se on ollut häirikkö naapurimaiden rajoilla ja levittänyt tuhoa ja kaaosta minne ikinä meneekin.

Tämä lihava ja laiskanpulskea maa, jota johtaa kaikkivoipa tsaari Putin, on kutistunut kasaan kuin karkkimuottiin puristeltu muumio. Sen valta on ulottunut naapurimaiden rajojen yli ja se on kähminyt itselleen alueita, jotka eivät ole koskaan kuuluneet sille. Uutena tapanaan Venäläismaa on pyrkinyt laajentamaan vaikutusvaltaansa myös viemällä koko Euroopan unionin polvilleen, ja pahimmassa tapauksessa jopa kaatamaan sen täysin.

Mutta se ei menetä yöuniaan siitä, että kaikkialla maailmassa häntä vihataan ja pelätään. Se on sokaissut itse itsensä suuruudenhulluudessaan ja röyhkeydessään. Sen mielestä se on kaiken maailman keskus ja muut ovat vain sen alamaisia. Se ei piittaa kansainvälisistä sopimuksista, eikä välitä rikkoa ihmisoikeuksia, kunhan saa vallanhalunsa tyydytettyä.

Venäläismaa on myös todellinen vuoropuhelun vihollinen. Se ei kuuntele muiden mielipiteitä, vaan pakottaa oman tahtonsa läpi väkivaltaisesti ja uhkailemalla. Kylmän sodan aikoina se oli kaikkien painajainen, eikä mikään näytä muuttuneen nykypäivänäkään. Se yhä pelailee maailmanrauhalla kuin lapsi leikkiä tekisi.

Ja sen lisäksi, että Venäläismaa on pelkästään haitaksi ja vaaraksi muille, se on myös katala ja hyödytön naapuri. Se ei tuo mitään hyvää, vaan ainoastaan tuhoa ja kaikkialle leviäviä haittoja. Sen öljymiljardöörejä lukuun ottamatta sen kansa kituuttelee köyhyydessä, korruptiossa ja kurjuudessa. Mutta tätäkään se ei ymmärrä, vaan uppiniskaisena jatkaa kurjistamistaan ja kansan vapauksien rajoittamista.

Eikä siinä vielä kaikki! Venäläismaahan ei voi luottaa millään tavalla. Sen salaiset palvelut vakoilevat ja sekaantuvat kaikkialla, missä vain mahdollista. Niiden otteet ovat arvaamattomat ja vaaralliset. Ja vaikka mikään maa ei haluaisi olla Venäläismaan kanssa missään tekemisissä, se itsepintaisesti pakottaa muut mukaan peliinsä. Lännen silmätikuksi joutuminen on pikemminkin sääntö kuin poikkeus Venäläismaan kanssa.

Siispä, voiko tämä pahanilmanlintu olla mikään muu kuin inhottavin naapurimaa kaikkien aikojen historiassa? Vastaus on selvä – ei voi. Venäläismaa on ainutlaatuisessa sarjassa ja sen ansaitsee ylimmän palkinnon roistojen joukossa. Vain toivotaan, että sen aika on ohi ja se vihdoin saisikin ansaitsemansa vastaanoton.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö