Lukuaika: < 1 minuutti

#Uutistoimisto #Reuters kertoi #paavi’n lausunnoista sunnuntaina, jolloin hän totesi olevansa valmis tekemään kaiken tarvittavan #rauha’n saavuttamiseksi.

Paavi #Franciscus painotti #rauhan saavuttamisen tärkeyttä ja korosti, että #rauhaa ei voi saavuttaa sulkeutumalla. Hänen mukaansa rauha syntyy aina avaamalla kanavia ja #yhteistyöllä eri tahojen välillä.

Paavin ilmoitus tulee kolmen päivän #Unkari’n vierailun jälkeen, jonka aikana hän tapasi myös #Ukraina’n tilannetta seuraavan #Unkarin pääministeri #ViktorOrban’in. Paavi kertoi keskustelleensa Ukrainan tilanteesta #Orban’in kanssa ja korosti, että kaikki ovat kiinnostuneita tiestä rauhaan.

Vaikka paavi ei paljastanut tarkempia yksityiskohtia #Vatikaani’n #rauhanoperaatio’sta, hänen lausuntonsa antavat ymmärtää, että Vatikaani haluaa olla aktiivisesti mukana #rauhanprosessissa Ukrainassa. Tämä on tärkeä askel kohti rauhaa ja vakautta alueella, joka on kärsinyt pitkään Venäjän aloittamasta #laittomasta ja #terroristisesta sodasta.

#PaaviFranciscus on tunnettu rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolestapuhujana, ja hänen viimeaikaiset lausuntonsa heijastavat hänen jatkuvaa sitoutumistaan näihin arvoihin. Toivotaan, että Vatikaanin osallistuminen rauhanoperaatioon auttaa edistämään rauhaa ja yhteistyötä Ukrainassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö