Lukuaika: < 1 minuutti

Tupakkalaki tiukentuu toukokuun alussa Suomessa. Tämän myötä tupakkatuotteiden myyntipakkauksien on oltava logottomia ja yksivärisiä, mutta merkin saa mainita, kunhan fontit ovat samanlaisia. Jo tällä hetkellä kaupoista voi saada pelkistettyjä askeja, mutta toukokuun alusta lähtien kaikkien tupakkatuotteiden myyntipakkaukset on oltava yhtenäisiä ja samanlaisia.

Tupakkatuotteiden pakkausten yhtenäistämisellä pyritään vähentämään tupakkatuotteiden houkuttelevuutta ja markkinointia. Pakkausten yksivärisyys ja logottomuus vähentävät tuotteiden tunnistettavuutta ja tekevät niistä vähemmän houkuttelevia. Tupakkatuotteiden myyntipakkauksista poistuvat kaikki markkinointielementit, kuten houkuttelevat logot, kuvat ja symbolit.

Tupakkatuotteiden pakkausten yhtenäistäminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että terveysvaikutusten korostaminen unohdetaan. Pikemminkin päinvastoin: terveysvaroitukset tulevat olemaan entistäkin tärkeämmässä roolissa. Uusissa tupakkatuotteiden myyntipakkauksissa terveysvaikutukset korostuvat entisestään, kun terveysvaikutusten kuvat ja tekstit jäävät askeihin korostuneina. Tämä tiedon välittäminen korostuu uusissa pakkauksissa #EU-direktiivin mukaisesti.

Suomen #ASH (Action on Smoking and Health) on yksi tupakkalain tiukentamista ajavista tahoista. Suomen ASH vetää #SavutonSuomi2030 -kampanjaa, jota #Veikkaus rahoittaa. Suomen ASHin toiminnanjohtaja #MerviHara korostaa terveysvaikutusten korostamisen tärkeyttä uusissa tupakkatuotteiden myyntipakkauksissa.

On tärkeää huomata, että yhdenmukaisista pakkauksista sinänsä EU:ssa ei ole direktiiviä, mutta jäsenmailla on oikeus ottaa käyttöön tiukempia sääntöjä. Suomi on ottanut käyttöön tiukempia sääntöjä tupakkatuotteiden markkinointiin ja myyntiin liittyen, jotta tupakointia voidaan vähentää ja tupakoinnin haitat minimoida.

Tiukennettu tupakkalaki ja yhdenmukaiset tupakkatuotteiden myyntipakkaukset ovat askel kohti savutonta Suomea.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö