10542 latausta vuorokaudessa
9337 artikkelia

2023/06/24

Moskovan joukkopako – Putin paniikissa vai pilaa parrasvaloissa?

Moskovan yllä leijuu jännityksen ja salaperäisyyden verho, kun yhä useampi yksityinen lentokone on noussut ilmaan ilman minkäänlaista lentosuunnitelmaa. Voi hyvät hyssykät, minne nämä ilmassa seikkailevat siivekkäät matkaajat oikein ovat matkalla? Yksi kuumimmista spekulaatioista on suunta Turkkiin, mutta tiedämme kaikki, että ilman kunnon lentosuunnitelmaa voi löytää itsensä vaikka Kuuhun!

Näiden oudosti lennossa seikkailevien konetyyppien ilmestyminen Moskovassa kuvastaa hyvin sitä hermostunutta tilannetta, joka kaupungissa vallitsee. Kukapa ei olisi hälytystilassa, kun ympärillä on jatkuvaa epävarmuutta ja sisällissotaisia aatteita ilmassa? Mutta odottakaas hetkinen, kummitteleeko tässä kaikessa todellisuudessa Putinin valta-aseman hiipuminen?

On totta, että Moskovasta karkaa kurreja kuin pantteri kintereillään. Mutta ennen kuin annamme mielikuvituksen laukata villiin päättelyyn, pysähdytään hetkeksi ja katsotaan tilannetta hieman lähempää. Putinin valta-aseman menettäminen voi olla yksi tulkinta, mutta voisiko tämä kaikki olla vain hulvatonta hupia tai jopa kädenojennus kansainväliselle yleisölle?

Voimme melkein nähdä Putinin istumassa neuvotteluhuoneessaan, naurunpyrskähdykset kaikuvat ympäriinsä. “Katso nyt, miten saan länsimaiden pään pyörälle!”, hän hihkaisee ilosta. Moskova on hänen leikkikenttänsä, ja hänellä on taikavoima, jolla voi saada ihmiset puhisemaan ja puhisemaan. Voi sitä poliittista pilaa!

Kuitenkin tämä kaikki ei ole pelkkää ilotulitusta, sillä se herättää myös vakavia kysymyksiä. Miksi juuri nyt? Miksi näin suuri joukkopako? Onko Venäjällä todella meneillään jotain poikkeuksellisen merkittävää? Ukrainan naapurimaana tämä saattaa olla heille erittäin suuri asia.

Jos Venäjällä tapahtuu todella isoja muutoksia, maailma voi olla lähellä uutta käännettä. Voisiko tämä olla Putinin ja hänen eliittinsä suuri pakoretki rahojensa kanssa? Vai onko tässä takana vain yksi Putinin erinomaisista taikatempuista?

Joka tapauksessa Moskovassa on nyt käynnissä kummallinen ilmailun seikkailu. Yksityiset lentokoneet suuntaavat tuntemattomaan ilman lentosuunnitelmaa, ja mielikuvitus laukkaa kauas tavoittamattomiin. Ehkä tämä on vain uusi muoti-ilmiö – “Pako Moskovasta: Kulttuuri-ilmiö vai poliittinen pilapito?”

Jään seuraamaan tilannetta suurella mielenkiinnolla. Olkoon tämä joko historiallinen hetki tai kujeilevan Wagnerin johtajan ovela juoni, yksi asia on varma: Moskova ei ole jättänyt maailmaa kylmäksi, vaan siellä tapahtuu suuria asioita – olivat ne sitten totta tai tarua!

Loppuun pieni vinkki: jos päätät hypätä yksityiskoneeseen ilman lentosuunnitelmaa, ota mukaan ainakin kartta ja kompassi – tai parempi vielä, matkapuhelin ja Google Maps. Muuten voit löytää itsesi eksyneenä jossain kaukana maailman äärissä, kaukana kotikentiltä ja naureskeltavana kansainvälisen lehdistön toimesta. Onnea matkaan, seikkailija!


Satunnainen:


Vastaavia: