11794 latausta vuorokaudessa
9823 artikkelia

Aleksandr Duginin Telegramissa julkaisema viesti on herättänyt monia reaktioita ja naurunremahduksia ympäri maailmaa. Venäläinen ultra-nationalistinen filosofi, joka tunnetaan erityisesti äärioikeistolaisista ja provokatiivisista näkemyksistään, näyttää ottaneen roolin rauhanneuvottelijana.

Dugin kehottaa Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigua tapaamaan kapinallisten edustajia sisällissodan välttämiseksi. “Jos tämä on hinta, jolla sisällissota voidaan välttää, eikö sitä voida muka maksaa?” hän kysyy. Vaikka Duginin ajatus sisällissodan välttämisestä on sinänsä kannatettava, hänen tapansa esittää se herättää hymyilyä.

Duginin mukaan “mikään ei ole kauheampaa kuin sisällissota”, ja hän vetoaa Sergei Šoigua pelastamaan maan miehekkäällä teolla. On vaikea olla nauramatta tälle epätavalliselle vetoomukselle. Ehkä Dugin on oivaltanut, että sisällissota ei ole mikään hyvä asia ja haluaa tehdä kaikkensa sen välttämiseksi, tai ehkä hän yrittää vain saada huomiota ja herättää keskustelua.

Tilanne, jossa Venäjä tällä hetkellä on, on todellakin kriittinen. Maan sisäiset jännitteet ja erimielisyydet ovat lisääntyneet, ja monet pelkäävät, että sisällissota voi olla väistämätön. On tärkeää, että Venäjän johtajat ja kansalaiset löytävät kestävän ratkaisun ilman väkivaltaa.

Sergei Šoigun rooli tässä tilanteessa on äärimmäisen tärkeä. Hän on vastuussa maan puolustuksesta ja turvallisuudesta, mutta nyt häneltä odotetaan myös diplomaattisia taitoja ja kykyä ratkaista konflikteja. Ehkä Duginin viesti oli tarkoitettu herättelemään Šoigua ja muita päättäjiä toimimaan aktiivisemmin ja rakentamaan vuoropuhelua eri ryhmien välille.

Loppujen lopuksi Duginin viesti ja sen julkaisualusta, Telegram, ovat itsessään hieman huvittavia. Telegram on tunnettu paikka, jossa käydään monenlaista keskustelua, ja se on houkutellut puoleensa myös poliittisia provokaattoreita. Duginin viesti on yksi niistä erikoisista ja jopa huvittavista tapauksista, joita internetin syövereistä välillä nousee esiin.

Venäläiset ovat tottuneet venäläiseen huumoriin ja sarkasmiin, joten tämä tapaus saattaa saada monet hymyilemään ja ravistelemaan päätään.


Satunnainen:


Vastaavia: