11046 latausta vuorokaudessa
9585 artikkelia

2023/07/01

Terrori-isku #ydinvoimala’a vastaan olisi verrattavissa #ydinase’iden käyttämiseen siviilejä vastaan, kertoi Ukrainan kansallisen turvallisuus- ja puolustusneuvoston päällikkö Oleksii Danilov Radio Free Europe/Radio Libertylle 30. kesäkuuta.

Viranomainen kertoi, että Ukraina seuraa tarkasti maailman reaktiota, jos terrori-isku tapahtuu Venäjän miehittämällä Zaporizhzhian ydinvoimalalla.

Danilov huomautti, että Kakhovkan padon tuhoutumisen jälkeen, mikä aiheutti humanitaarisen katastrofin Ukrainan eteläosassa, maailman reaktio ei vastannut maan kärsimystä.

Hän lisäsi, että jotkut länsimaiset kumppanit vetoavat Moskovaan, ettei tämä askel toteutuisi, koska se aiheuttaisi “katastrofaalisia” seurauksia Venäjälle.

Danilovin mukaan Kiova tekee kaikkensa estääkseen tämän terrori-iskun, mutta voimalaitos on nyt “ennustamattomien” terroristien käsissä.

Presidentti Volodymyr Zelenskyi ilmoitti 20. kesäkuuta tiedustelutietoihin viitaten, että Moskova harkitsee tarkoituksellista säteilyn vuotamista aiheuttaakseen terrori-iskun voimalaitoksella. Sisäministerin mukaan erityiskoordinaatiokeskukset on jo sijoitettu ympäri Ukrainaa valmistautumaan tähän mahdollisuuteen.

Ukrainan sotilastiedustelun päällikkö Kyrylo Budanov kertoi New Statesmanille 23. kesäkuuta, että Venäjä oli saattanut valmiiksi terrori-iskun valmistelut ydinvoimalalla.

Lue myös:


Satunnainen:


Vastaavia: