10651 latausta vuorokaudessa
9362 artikkelia

2023/06/30

Ukrainan Zaporizhzhian ydinvoimalan mahdolliseen hyökkäykseen valmistautuen kolme Ukrainan aluetta – Zaporizhzhia, Dnipropetrovsk ja Kherson – ovat käynnistäneet laajoja erikoisharjoituksia, kertoi sisäministeriö tänään.

Lähes 8 000 ihmistä osallistuu simulointiharjoituksiin, mukaan lukien paikalliset viranomaiset, lainvalvontaviranomaiset, vapaaehtoiset, lääkärit ja edustajat kaikista valtion virastoista. Toimintaan osallistui yli 350 erikoisajoneuvoa ja 400 evakuointibussia.

Harjoitukset pyrkivät simuloimaan mahdollisia todellisia tapahtumia, kuten säteilyvuotoa voimalaitoksen yksiköstä. Harjoitusten osana desinfiointipisteitä perustettiin tarkistamaan alueelta poistuvat ajoneuvot.

Harjoituksissa otettiin käyttöön säteilyä mittaava laitteisto sekä väestön evakuointia helpottavia välineitä.

“Ymmärrämme, että vihollisen hallussa oleva Zaporizhzhian ydinvoimala edustaa tällä hetkellä valtavaa vaaraa ihmisten terveydelle, erityisesti Dnipropetrovskin, Zaporizhzhian ja Khersonin alueiden asukkaille”, sisäministeri Ihor Klymenko totesi. “Mutta olemme valmistautuneet kaikkiin mahdollisiin skenaarioihin, esimerkiksi siihen, että radioaktiivinen pilvi voi levitä pidemmälle, mihin tahansa maamme alueelle.”

Ukrainan tilanne on äärimmäisen huolestuttava. Venäjän hyökkäys ja Krimin miehitys ovat johtaneet jatkuvaan jännitykseen ja epävarmuuteen alueella. Zaporizhzhian ydinvoimala on strategisesti tärkeä kohde, ja sen mahdollinen terrorismi aiheuttaisi valtavia inhimillisiä ja ympäristöön liittyviä katastrofeja.

On täysin järkyttävää, että Ukrainan viranomaisten on jouduttava järjestämään tällaisia massiivisia harjoituksia puolustautuakseen potentiaaliselta hyökkäykseltä. Venäjä on osoittanut haluttomuuttaan noudattaa kansainvälisiä sääntöjä ja sopimuksia, ja sen aggressiivinen käytös on uhka alueen vakaudelle ja turvallisuudelle.

Kansainvälisen yhteisön on reagoitava nopeasti ja tehokkaasti Ukrainan tilanteeseen. Venäjän toimia on tuomittava ja sille on asetettava selkeät seuraukset, jotta alueen rauha voidaan palauttaa ja ihmisten turvallisuus varmistaa.

Ukrainan kansa ansaitsee rauhan ja turvallisuuden. He ovat kärsineet tarpeeksi vuosien ajan, ja heidän kärsimyksensä on saatava loppumaan. Kansainvälisen yhteisön on seisottava yhdessä Ukrainan rinnalla ja tuettava sitä tässä vaikeassa tilanteessa.

On aika lopettaa sanojen viljely ja ryhtyä toimiin. Ukrainan suvereniteetti ja alueellinen koskemattomuus on varmistettava. Venäjä on saatava vastuuseen toimistaan, ja kansainvälisen oikeuden on voitettava.

Venäjän terroristiset sotajoukot pitää poistaa Ukrainan omistamilta alueilta, mukaanlukien Krim’in niemimaa.


Satunnainen:


Vastaavia: