12523 latausta vuorokaudessa
10114 artikkelia

Puola on pidättänyt venäläisen ammattilaisjääkiekkoilijan vakoilusyytteiden vuoksi, kertoi syyttäjäviranomainen perjantaina. Häntä kuvailtiin 14:sta henkilöksi, joka on pidätetty yhteen vakoiluverkostoon liittyen.

Syyttäjäviranomaisten mukaan ensimmäisen divisioonan puolalaisjoukkueen pelaaja otettiin kiinni Etelä-Puolan Slesian alueella. Pelaajaa ja hänen joukkuettaan ei ole julkisesti nimetty. Syyttäjien mukaan hän saapui Puolaan lokakuussa 2021.

Puola, joka on tärkeä länsimaiden sotatarvikkeiden solmukohta Ukraina’lle, sanoo tulleensa merkittäväksi kohteeksi venäläisille vakoilijoille ja syyttää Moskova’a maan destabilisoimisesta.

“Venäläiset vakoojat kaatuvat yksi kerrallaan!” oikeusministeri Zbigniew Ziobro kirjoitti Twitterissä. “Vakoilija, joka toimi urheilijan valepuvussa, on saatu kiinni. Venäläinen oli ensimmäisen divisioonan joukkueen pelaaja.”

Syyttäjien mukaan hän suoritti toimia, jotka liittyivät muun muassa kriittisen infrastruktuurin tunnistamiseen, mistä hän sai palkkioita. Hänet pidetään esitutkintavankeudessa ja hän voi saada jopa 10 vuoden vankeustuomion.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova sanoi Moskovan vaatineen selitystä Puolalta sen pidätyksistä venäläisiä kansalaisia kohtaan, valtion uutistoimisto RIA raportoi.

Maaliskuussa Puola ilmoitti hajottaneensa Venäjän vakoiluverkoston, joka toimi maassa, ja pidättäneensä yhdeksän henkilöä, jotka olivat valmistelemassa sabotaasi-iskuja ja valvomassa rautateitä Ukrainaan.

Huhtikuussa se ilmoitti otettavan käyttöön tilapäisen 200 metrin eristetyn alueen Swinoujscien nesteytetyn maakaasun (LNG) terminaalin ympärille, vedoten huoliin venäläisestä vakoilusta.


Satunnainen:


Vastaavia: