2023/07/02

Ukrainan tilanne on jälleen noussut otsikoihin, kun maan puolustusvoimat ovat julistaneet rummuttavansa menemään omistamillaan alueilla ja karkoittavansa Venäjän terroristeja takaisin Venäjälle. Kuitenkin matkan varrella on paljastunut jotain hyvin hämmästyttävää – nimittäin se, millaisilla säälittävillä aseilla venäläiset ovat varustautuneet.

Tuoreessa videossa, jonka puolustajat ovat julkaisseet, nähdään toisen maailmansodan aikainen kivääri – kuin suoraan museotavaraa. On vaikea olla huvittumatta siitä, että Venäjän armeija on turvautunut näin vanhaan ja tehottomaan aseistukseen. Kyseinen kivääri saattaa hyvin olla enemmän arvokas historiallinen esine kuin moderni sotilaallinen väline.

Tämä paljastus heijastaa Venäjän vaikeaa tilannetta sekä taloudellisesti että sotilaallisesti. Vaikuttaa siltä, että Venäjä ei pysty tarjoamaan armeijalleen asianmukaista varustusta ja modernia aseistusta. On vaikea kuvitella, miten tällaisella vanhentuneella aseistuksella voisi menestyksekkäästi taistella modernia sotaa käyvää Ukrainaa vastaan.

Voin vain spekuloida, millaisia muita yllättäviä aseita Venäjällä saattaa olla varastossa. Nähdäänkö seuraavaksi jousia ja nuolia? Ehkä he palaavat keskiaikaan ja heittävät kivillä? Vaikka tällaiset ajatukset saattavatkin vaikuttaa naurettavilta, ne osoittavat, kuinka surullisessa tilanteessa Venäjä tällä hetkellä on.

Vaikka tämä uutinen saattaa herättää huvittuneisuutta, on tärkeää muistaa, että kyseessä on vakava sota, jossa on oikeita seurauksia ja kärsimystä. Toivon, että Ukrainan ja Venäjän välillä löydetään ymmärrys, että Venäjä vetää joukkonsa kotiin eikä uhraa enää omia miehiään turhaan.

Sillä välin voimme kuitenkin hymyillä miettiessämme Ukrainan puolustusvoimien karkoittavan terroristeja, samalla kun Venäjän armeija kaivaa museoistaan aseita, jotka paremmin sopisivat historian oppitunneille kuin nykyaikaiseen sotimiseen.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:38.22