12059 latausta vuorokaudessa
9885 artikkelia


Venäläinen TV-ohjelman juontaja Dmitri Kiselev väitti, että Kreml olisi käyttänyt 858 miljardia ruplaa (nykykurssilla noin 9,8 miljardia dollaria) rahoittaakseen Yevgeny Prigozhinin Wagner’iin kuuluvaa palkkasoturiryhmää.

Kiselevin mukaan Kreml olisi lisäksi käyttänyt 845 miljardia ruplaa Prigozhinin Concord Group -holdingiin kuuluvien muiden yritysten kanssa solmittuihin sopimuksiin, jolloin kokonaissummaksi kertyisi lähes 20 miljardia dollaria. Todellinen luku on kuitenkin pienempi, kun otetaan huomioon ruplan arvon lasku Ukrainan täysimittaisen hyökkäyksen seurauksena.

Tämä väite todennäköisesti viittaa näiden yritysten kanssa solmittujen kaikkien liittovaltion sopimusten yhteissummaan. Wagner-ryhmä perustettiin vuonna 2013.

Vladimir Putin väitti, että Venäjä maksoi Wagner-ryhmälle noin miljardi dollaria 22. toukokuuta ja 23. toukokuuta välisenä aikana. Tämä harvinainen myöntö saattaa tehdä Venäjän diktaattorin syytteeseenpanon sotarikoksista helpommaksi, kertoo The Guardian.

Prigozhin sai alkuunsa valtion ravitsemussopimuksista, mikä ansaitsi hänelle lempinimen “Putinin kokki”. Hänen yritystensä kasvu on johtunut siitä, että hänellä on Putinin korvaamia tuloja. Yritykset ovat kasvaneet niin suuriksi, että ne ovat toimittaneet ja ylläpitäneet käytännössä koko Venäjän asevoimia.

Wagner-ryhmä oli Venäjän johtava palkkasoturiryhmä, joka palveli valtion etuja ja oli keskeinen voima Venäjän sodassa Ukrainaa vastaan, kunnes Prigozhin ja ryhmä kapinoivat äskettäin.


Satunnainen:


Vastaavia: