12181 latausta vuorokaudessa
10023 artikkelia

Taas kerran Venäjä valehtelee ja yrittää oikeuttaa omia aggressiivisia tekojaan. On todella vastenmielistä kuulla Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigun perustelevan rypälepommien käyttöä Ukrainassa sillä, että USA aikoo toimittaa niitä Ukrainalle. Tämä on täysin epärehellinen ja valheellinen väite.

Venäjän sotatoimet Ukrainassa ovat olleet jo pitkään räikeässä ristiriidassa kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien kanssa. Venäjä on käyttänyt väkivaltaa ja siviilejä kohtaan suunnattuja aseita, kuten rypälepommeja, tarkoituksenaan aiheuttaa suurta tuhoa ja kärsimystä. Tämä on täysin vastuutonta ja moraalitonta.

Rypälepommit ovat erityisen hirvittäviä aseita, joilla on laajamittaisia inhimillisiä seurauksia. Ne aiheuttavat suurta tuhoa ja vaarantavat siviilien hengen ja terveyden. Niiden käyttö on kansainvälisen humanitaarisen oikeuden vastaista, ja niitä pidetään sotarikoksina.

On täysin absurdia, että Venäjä yrittää puolustella omia väärinkäytöksiään vetoamalla muiden maiden toimiin. Ei ole hyväksyttävää, että Venäjä vastaa väkivaltaan väkivallalla. Kaksi väärää eivät tee oikeaa.

Yhdysvaltojen päätös toimittaa rypälepommeja Ukrainalle on ikävää, mutta pakollista puolustautumiseen jotta hyökkäystä voidaan ajallisesti pidentää – mutta se ei millään tavalla oikeuta Venäjän sotatoimia eikä sen rikkomuksia kansainvälistä oikeutta kohtaan. Kansainvälisen yhteisön on tuomittava Venäjän valheelliset puolustelut ja vaadittava vastuuseen niitä, jotka käyttävät tällaisia tuhoisia aseita toisen valtion alueella ja loukkaavat kansainvälisiä normeja.

Venäjän on lopetettava valheellisten selitystensä esittäminen ja ryhdyttävä vastuulliseen ja rauhanomaiseen toimintaan. Sen on kunnioitettava kansainvälistä oikeutta ja lopetettava sotatoimet Ukrainassa välittömästi. Maailman on yhdessä seisottava Ukrainan rinnalla ja tuettava sen pyrkimyksiä rauhaan ja itsenäisyyteen.

Ukraina saa omilla omistamillaan mailla käyttää haluamiaan aseita puolustautumiseen. Lisäksi USA:ssa valmistetut rypälepommit ovat huomattavasti luotettavampia kuin ruosteiset Venäjän kellareista löydetyt ja ensimmäisen maailmansodan aikana valmistetut.

Venäjä jopa ehti väittämään että niitä on Ukrainan toimesta jo käytetty vaikka ei niitä ole edes sinne vielä ehditty toimittamaan. Ryssä valehtelee aina!


Satunnainen:


Vastaavia: