Lukuaika: < 1 minuutti

Suomi jatkaa venäläisiä koskevia matkustusrajoituksia ja tästä syystä onkin syntynyt muutamia hulvattomia tilanteita. Suomalaiset viranomaiset ovat päättäneet kiristää otettaan myös liikematkustajien, kiinteistön omistajien ja opiskelijoiden suhteen. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki eivät enää pääse hyödyntämään Suomea kätevänä kauttakulkumaana muihin maihin.

Liikematkustajat saavat jatkossa matkustaa ainoastaan Suomeen, eikä heillä ole enää mahdollisuutta käyttää Suomea tukikohtanaan muihin kohteisiin suunnatessaan. Lisäksi heidän on esitettävä pätevä syy sille, miksi he tarvitsevat henkilökohtaista asiointia Suomessa. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki “tärkeältä” kuulostavat bisnesmatkat naapurimaihin jäävät nyt väliin, ja liikematkustajien täytyy keskittyä hoitamaan asiansa Suomen maaperällä.

Kiinteistön omistajien osalta Suomi vaatii heiltä perusteluita henkilökohtaiselle läsnäololle maassa. Onko heillä esimerkiksi vuokralaisongelmia tai haluavatko he vain kokea suomalaisen saunakulttuurin autenttisesti paikan päällä? Se jää nähtäväksi, mutta ainakin viranomaiset tarkastelevat nyt tiukemmin kiinteistön omistajien matkustustarpeita.

Opiskelijoiden osalta uudet rajoitukset sallivat ainoastaan tutkintoon johtavaan koulutukseen tai osana tutkintoa tehtäviin opintoihin osallistumisen. Tämä tarkoittaa sitä, että vaihto-opiskelijoiden lisäksi myös kansanopistojen kurssien kävijät jäävät ilman mahdollisuutta matkustaa Suomeen. Jatkossa suomalaiset kansanopistot joutuvat pettymään, kun heidän kurssinsa eivät enää houkuttele ulkomaalaisia opiskelijoita.

Uudet matkustusrajoitukset astuvat voimaan 10. heinäkuuta kello 00.00. Valtioneuvosto on vahvistanut uudella periaatepäätöksellään suuntaviivat, joiden mukaan Venäjän kansalaisten maahantuloa, viisumien myöntämistä ja viisumien voimassaoloa arvioidaan. Ulkoministeriö vastaa viisumien myöntämisestä ja Rajavartiolaitos puolestaan maahantulosta

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö