10211 latausta vuorokaudessa   9183 artikkelia

2023/07/18

Euroopan parlamentti on tehnyt rohkean päätöksen ja vaatinut Kansainvälisen rikostuomioistuimen (ICC) antamaan pidätysmääräyksen valkovenäläiselle diktaattorille Alexander Lukashenkolle. Tämä päätös tehtiin 18. heinäkuuta ja se on merkittävä askel oikeudenmukaisuuden puolesta.

Parlamentti totesi, että Kansainvälisen rikostuomioistuimen on jo antanut pidätysmääräykset Venäjän presidentti Vladimir Putin’ille ja Venäjän lasten oikeuksien komissaarille Maria Lvova-Belova’lle. Nyt Euroopan parlamentti vaatii samankaltaista pidätysmääräystä Lukashenkolle, ja syystäkin!

Valkovenäjän Lukashenkon hallinnon alla on tapahtunut hirvittäviä rikoksia Ukraina’a vastaan, erityisesti Ukrainan lasten pakkosiirtoina. Euroopan parlamentti korostaa, että Lukashenkon hallinto kantaa vastuun näistä teoista ja niiden seurauksista.

Parlamentti vaatii kaikkia tarvittavia toimenpiteitä kansainvälisellä tasolla varmistaakseen, että Valkovenäjän johtajat, jotka ovat vastuussa näistä rikoksista, joutuvat oikeuden eteen. On aika laittaa heidät vastuuseen julmuudestaan ja ihmisoikeusloukkauksistaan!

Euroopan parlamentti on myös ankarasti tuominnut Lukashenkon hallinnon ihmisoikeusloukkaukset ja vastustanut valkovenäläisten urheilijoiden osallistumista vuoden 2024 Pariisi’n olympialaisiin. Tämä on selkeä viesti siitä, että EU ei tue julmaa sortoa ja haluaa nähdä oikeudenmukaisuutta ja vapautta Valkovenäjälle.

Lisäksi parlamentti varoittaa Valkovenäjän kasvavasta alistumisesta Moskova’an ja kehottaa EU:ta tukemaan rohkeasti valkovenäläistä demokraattista oppositiota. On tärkeää, että Valkovenäjän kansalle annetaan tuki ja mahdollisuus taistella oikeudenmukaisuuden ja demokratian puolesta.

Valkovenäläinen anti-hallituksen organisaatio National Anti-Crisis Management on toimittanut todisteita ICC:lle, jotka osoittavat, että Lukashenko ja muut Valkovenäjän sekä Venäjän viranomaiset ovat vastuussa vähintään 2 100 ukrainalaisen lapsen siirtämisestä Valkovenäjälle. Tämä on karmaiseva ja järkyttävä teko, joka vaatii vastuuseen saattamista.

Ukrainan oikeusasiamies Dmytro Lubinets on myös todennut, että ukrainalaisia lapsia ja sotavankeja kuljetetaan Valkovenäjälle Minsk’in viranomaisten tietoisuudessa. Tämä on täysin käsittämätöntä ja sitä ei voi hyväksyä.

ICC antoi jo aiemmin pidätysmääräyksen Putinille ja Lvova-Belovalle lapsien laittomasta siirrosta, joiden määrä on yli 19 500, kuten ukrainalainen hallituksen tietokanta “Children of War” on paljastanut. Nyt on aika laajentaa oikeudenmukaisuuden piiriä ja saada Lukashenko vastaamaan teoistaan.

Euroopan parlamentin päätös on tärkeä askel kohti oikeudenmukaisuutta ja demokratia’a. On aika tuoda Lukashenko ja muut rikolliset vastuuseen, ja antaa Valkovenäjän kansalle mahdollisuus elää vapaassa ja oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa. EU:n on nyt toimittava päättäväisesti ja tuettava valkovenäläistä demokraattista vastarintaa. Vain silloin voimme nähdä muutoksen ja taata, että tällaiset rikokset eivät enää toistu.


Satunnainen:


Vastaavia: