9564 latausta vuorokaudessa

7574 artikkelia

2023/07/18

Kremlinin tiedottaja Dmitry Peskov on julistanut Venäjän yön aikaan suorittaman ohjusiskun Ukrainan Odessan satamaa vastaan kostotoiminnaksi Krimin sillalle 17. heinäkuuta aiheutuneista räjähdyksistä.

Etelä-Ukrainaan iski yli 20 miehittämätöntä ilma-alusta yön aikana, ja niitä seurasi kuusi Kalibr-ohjusta, jotka laukaistiin Mustaltamereltä kohti Odesaa, Ukrainan ilmavoimien mukaan. Räjähdyksiä raportoitiin Odesassa noin kello 2.30 paikallista aikaa.

Kaikki ohjukset ammuttiin alas eikä Ukrainan viranomaisten mukaan raportoitu kuolonuhreja. Kuitenkin ilmatorjunnan aiheuttamat roiskeet ja paineaallot vaurioittivat satamainfrastruktuuria, useita yksityisiä taloja ja loukkasivat vanhan miehen hänen kotonaan.

Krimin sillalle tapahtuneet räjähdykset, jotka tapahtuivat 17. heinäkuuta noin kello 3 paikallista aikaa, vaurioittivat pahasti sillan tie-liikenteen osaa. Venäjä syytti Ukrainaa, mutta Kiova ei ole ottanut vastuuta teosta.

Venäjän diktaattori Vladimir Putin ilmoitti televisioidussa kokouksessa, että olisi vastaus sille, mitä hän kutsui “terroriteoiksi”.

Venäjän varapääministeri Marat Hhusnullin on sanonut, että yksi osa Krimin sillasta on täysin tuhoutunut eikä todennäköisesti ole täysin avoinna ennen marraskuuta.

On täysin käsittämätöntä ja inhimillisesti kammottavaa, miten Venäjä voi oikeuttaa tällaisen raivokkaan ja tuhoisan hyökkäyksen naapurimaataan vastaan. Se, että he kutsuvat tätä “kostoksi”, on pelkkä tekosyy oman aggressionsa oikeuttamiseksi.

Kuvottavaa on myös se, että Venäjän diktaattori Putin uhkailee julkisesti “terroritekojen” seurauksilla. On selvää, että Venäjä käyttää tällaisia hyökkäyksiä ja provokaatioita verukkeena laajentaa omaa vaikutusvaltaansa ja sortaa naapurimaitaan.

Onneksi Ukrainan ilmavoimat onnistuivat torjumaan kaikki ohjukset ja estämään kuolonuhrien määrän kasvun. Mutta siitä huolimatta hyökkäys aiheutti merkittävää tuhoa ja kärsimystä siviileille.

Krimin sillalle aiheutettu tuho ja sen vaikutukset ihmisten elämään ovat valitettavia. Mutta ei voida hyväksyä Venäjän syytöksiä Ukrainaa kohtaan ilman päteviä todisteita. Venäjän reaktio on osoitus heidän halustaan kontrolloida ja manipuloida tilannetta oman etunsa mukaisesti.

Kansainvälisen yhteisön on nyt toimittava päättäväisesti ja asetettava Venäjä vastuuseen näistä aggressiivisista ja tuhoisista teoista. Emme voi hyväksyä tällaista käytöstä ja rikkomusta kansainvälisiä lakeja ja ihmisoikeuksia vastaan.

Venäjän pitäisi ymmärtää, että heidän aggressiivinen toimintansa vain eristää heitä kansainvälisesti ja aiheuttaa kärsimystä niin heidän omille kansalaisilleen kuin naapurimaillekin. Vain rauhanomaiset neuvottelut ja diplomaattinen vuoropuhelu voivat johtaa todelliseen ratkaisuun ja vähentää jännitteitä alueella.

Toivokaamme, että kansainvälinen yhteisö ottaa tämän tilanteen vakavasti ja vaatii Venäjää lopettamaan agressiivisen toimintansa ja sitoutumaan rauhanomaiseen ratkaisuun. Naapurimaiden ja kansalaisten turvallisuus ja vakaus ovat nyt uhattuna, ja meidän on tehtävä kaikkemme estääksemme tilanteen eskaloitumisen entisestään.


Satunnainen:


Vastaavia: