10651 latausta vuorokaudessa
9361 artikkelia

2023/06/10

Venäjä on kärsinyt valtavat tappiot Ukrainassa sen täysimittaisen hyökkäyksen alusta helmikuussa 2022 lähtien. Ukrainan asevoimien yleisesikunnan mukaan 10. kesäkuuta mennessä Venäjä on menettänyt yhteensä 214 660 sotilasta, ja ainoastaan 9. kesäkuuta arviolta 890 sotilasta kaatui.

Ukrainan asevoimien raportin mukaan Venäjä on menettänyt myös suuren määrän sotilaskalustoa. Tähän mennessä Venäjä on menettänyt 3 909 panssarivaunua, 7 607 panssaroitua taisteluajoneuvoa, 6 428 kuljetus- ja polttoainetankkia, 3 717 tykistöjärjestelmää, 600 monilaukaisurakettijärjestelmää, 362 ilmatorjuntajärjestelmää, 314 lentokonetta, 299 helikopteria, 3 263 miehittämätöntä ilma-alusta ja 18 venettä.

Nämä luvut kertovat mittavista menetyksistä, joita Venäjä on kärsinyt Ukrainan sodassa. Vaikka on tärkeää muistaa, että nämä tiedot perustuvat Ukrainan asevoimien raporttiin, ne antavat käsityksen siitä, kuinka vakavat tappiot Venäjä on kärsinyt.

Ukrainan ja Venäjän välisen sodan seuraukset ovat olleet kauaskantoisia. Sotatoimet ovat vaatineet satojatuhansia ihmishenkiä ja aiheuttaneet valtavia kärsimyksiä sekä Ukrainan kansalle että Venäjän sotilaille. Tämä on myös herättänyt laajaa kansainvälistä huolta ja johtanut merkittäviin diplomaattisiin jännitteisiin.

Kansainvälisen yhteisön on tärkeää jatkaa pyrkimyksiään rauhan ja vakauden palauttamiseksi alueelle. Lisäksi on tärkeää varmistaa, että sodan osapuolet sitoutuvat neuvotteluihin ja etsivät rauhanomaista ratkaisua, joka kunnioittaa Ukrainan itsenäisyyttä ja alueellista koskemattomuutta.

Venäjän kärsimät tappiot osoittavat selkeästi, että Ukraina on tehnyt vastarintaa ja puolustautunut hyökkäystä vastaan tehokkaasti. Kansainvälisen yhteisön on tuettava Ukrainaa tässä vaikeassa tilanteessa ja varmistettava, että Venäjä kantaa vastuun teoistaan ja noudattaa kansainvälisiä normeja.

On tärkeää, että kaikki osapuolet sitoutuvat rauhanomaiseen ratkaisuun – Venäjän tulee poistua Ukrainasta, mukaanlukien Krim ja että diplomaattisia ponnisteluja jatketaan. Tämä auttaa lopettamaan verenvuodatuksen ja tuomaan pitkäaikaisen vakauden Ukrainaan sekä koko alueelle.


Satunnainen:


Vastaavia: