13263 latausta vuorokaudessa
10180 artikkelia


Venäjä on jälleen osoittanut taitonsa korjata vaurioita, kun Ukrainan lennokki teki tuttavuutta Jeiskin lentotukikohdan kanssa maaliskuussa. Venäjän Krasnodarin kaupungissa sijaitsevaa lentokenttää käytetään hyökkäyksiin Ukraina’an, mutta tuoreet satelliittikuvat ovat paljastaneet, että tukikohdan korjaustaidot eivät rajoitu pelkästään fyysisiin vaurioiden paikkaamiseen.

Asiantuntija Brady Africk American Enterprise Institute -ajatushautomosta jakoi naurua herättävän videon Twitterissä, jossa vertailtiin kesäkuun ja heinäkuun satelliittikuvia lentokentältä. Kuvissa näkyy useita “hävittäjiä” kiitoradan reunalla.

Satelliittikuvien tarkastelu paljastaa Africkin mukaan, että nämä hävittäjät eivät olekaan todellisia koneita vaan pikemminkin kiitoradalle taiteellisesti maalattuja malleja. Kesäkuun kuvassa maalaustyöt ovat kesken, mutta heinäkuun kuvassa voimme ihailla maalauksen viimeistelyä. Voitte vain kuvitella, kuinka venäläiset taiteilijat ovat hikoilleet saadakseen nämä taideteokset valmiiksi!

On selvää, että Ukrainan toistuvat lennokki-iskut venäläisiin lentotukikohtiin ovat saaneet Venäjän pohtimaan uusia tapoja suojella tärkeitä kohteitaan. Mutta kukapa olisi arvannut, että vastaus on maalaustaiteessa? Ehkäpä tämä on uusi strategia vastata haasteisiin luovuuden kautta.

Vaikka lentokonehämäys voi tuntua koomiselta, ei pidä unohtaa, että näillä korjaustoimilla on vakava tarkoitus. Ukrainan lennokit ovat paljastaneet Venäjän ilmavalvonnan ja -puolustuksen haavoittuvuudet. Toivottavasti tulevaisuudessa Venäjän taiteelliset ratkaisut eivät jää pelkästään maalauksiin, vaan ne pystyvät torjumaan tehokkaasti todelliset uhat.

Kaikki tämä kuitenkin saa meidät pohtimaan: mihin muuhun luovuus voi vielä johdattaa maailmanpolitiikassa? Ja muistakaa, kun seuraavan kerran näette hävittäjän kiitävän taivaalla, saatatte hyvinkin päätyä pohtimaan, onko se todellinen lentokone vai taidokas maalaus!

Video alla:


Satunnainen:


Vastaavia: