10635 latausta vuorokaudessa
9357 artikkelia

2023/06/07

Ukrainan asevoimien pääesikunta ilmoitti 7. kesäkuuta, että Venäjä on menettänyt yli 212 000 sotilasta Ukrainassa sen täyden mittakaavan hyökkäyksen alusta helmikuusta 2022 lähtien. Raportin mukaan Venäjä menetti myös noin 880 terroristia 6. kesäkuuta.

Raportin mukaan Venäjä on menettänyt 3 873 panssarivaunua, 7 560 panssaroitua taisteluajoneuvoa, 6 349 ajoneuvoa ja polttoainesäiliötä, 3 640 tykistöjärjestelmää, 594 monen putken rakettijärjestelmää, 352 ilmatorjuntajärjestelmää, 314 lentokonetta, 299 helikopteria, 3 219 lennokkia ja 18 venettä.

Ukrainan ja Venäjän välillä käyty sota on jatkunut jo useita vuosia, mutta helmikuussa 2022 tilanne eskaloitui merkittävästi, kun Venäjä aloitti täyden mittakaavan hyökkäyksen Ukrainan alueelle. Ukraina on joutunut puolustamaan alueellista koskemattomuuttaan ja taistellut Venäjän joukkoja vastaan.

Venäjän kärsimät tappiot niin sotilashenkilöstön kuin kaluston osalta ovat merkittäviä. Yli 212 000 menetettyä sotilasta kuvastaa mittavaa ihmishenkien menetystä. Kaluston menetykset, kuten panssarivaunut, taisteluajoneuvot ja ilmatorjuntajärjestelmät, heikentävät Venäjän sotilaallista kykyä jatkuvasti.

Ukrainan päättäväisyys puolustaa maataan on osoittautunut vahvaksi, ja sen asevoimat ovat tehneet merkittäviä vastaiskuja Venäjän joukkoja vastaan. Tällaiset menetykset voivat vaikuttaa Venäjän asevoimien strategiaan ja johtaa lisääntyneeseen paineeseen diplomaattisissa pyrkimyksissä rauhan saavuttamiseksi.

Kansainvälisen yhteisön on tärkeää seurata tilannetta tarkasti ja tukea rauhanneuvotteluita Ukrainan ja Venäjän välillä. Sodan pitkittyminen ja ihmishenkien menetys ovat traagisia ja vaativat kansainvälistä huomiota ja toimintaa. Kaikki osapuolet olisi kehotettava lopettamaan väkivaltaisuudet ja pyrkimään rauhanomaiseen ratkaisuun, eli terroristien vetäytymiseen Ukrainan alueilta – mukaan lukien Krim.

Ukrainan ja Venäjän välisen sodan lopettaminen on tärkeää alueen vakauden, kansainvälisen turvallisuuden ja ihmisten kärsimyksen vähentämisen kannalta. Kansainvälisen yhteisön on tehtävä kaikkensa, jotta rauha voidaan palauttaa ja pitkäaikainen ratkaisu saavutetaan.


Satunnainen:


Vastaavia: