13443 latausta vuorokaudessa
10233 artikkelia

Suomen itäraja suljettava heti – Suomen puolustusvaliokunnan puheenjohtaja vaatii tiukkoja toimia välittömästi!

Suomen puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, ei ole tyytyväinen tilanteeseen itäraajalla. Hänen mukaansa on aika ryhtyä voimakkaisiin toimiin ja sulkea Suomen itäraja kokonaan. Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja syyttää tapahtumista itäraajalla välineellistettyä maahantuloa ja kertoo, että Suomen järjestelmää käytetään hyväksi.

Suomi on jo sulkenut rajanylityspaikat Kaakkois-Suomessa, kuten Imatra’lla, Nuijamaa’lla ja Vaalimaa’lla. Pohjois-Karjalan rajavartioston Niirala’n-rajanylityspaikka sulkeutui talviaikataulujen mukaisesti neljä tuntia aiemmin perjantaina. Turvapaikanhaku on keskitetty nyt itärajalle Vartiukseen Kuhmo’on ja Salla’n rajanylityspaikalle Lappiin.

Tilanne herättänyt havainnon kansalaisissa, ja monet vaativat välittömiä toimia. Kaakkois-Suomen rajavartioston komentaja vastasi tiedotustilaisuudessa kysymykseen siitä, suljetaanko loputkin rajanylityspaikat.

Rajavartioston komentaja siirsi päätösvallan valtioneuvostolle, mikä herättää kysymyksiä siitä, kuka oikeastaan ohjaa tilannetta. Onko Suomi valmis antamaan päätösvaltaa sellaisille, jotka eivät ole paikan päällä arvioimassa tilannetta? Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja sen sijaan vaatii ripeitä toimia eikä tyydy valtioneuvoston harkintaan.

Kun maan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja sanoo, että Suomen järjestelmää käytetään hyväksi, herää kysymys, miksi näin on päässyt tapahtumaan. Onko Suomi ollut liian löysä valvonnassa ja päästänyt väärät henkilöt maahan? Suomen puolustusvaliokunnan puheenjohtaja ei ole tyytyväinen tilanteeseen, ja hänen äänensä on kuin monen muun kansalaisen – vaativa ja suorapuheinen.

Suomen itärajan sulkeminen ei ole kevyt päätös, mutta Suomen puolustusvaliokunnan puheenjohtaja vaatii sitä nyt, eikä valtioneuvoston harkinta tunnu riittävältä. Kansalaisten turvallisuus on asetettava etusijalle, ja puolustusvaliokunnan puheenjohtajan mukaan se on mahdollista vain tiukkojen toimien avulla.

On aika toimia, sulkea itäraja ja varmistaa, ettei Suomen ja koko muun euroopan järjestelmää käytetä hyväksi enää jatkossa.


Satunnainen:


Vastaavia: