10198 latausta vuorokaudessa   9178 artikkelia

2024/02/24

Presidentti Niinistö kommentoi Ukrainan tilannetta Ukrainan jo kahden vuoden täysimittaista sotaa vuosipäivänä.

Suomen Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ottanut kantaa Ukrainan sotaan liittyen sen kahden vuoden vuosipäivänä. Presidentin virka-apuna toimiva Tasavallan presidentin kanslia tiedotti lausunnosta. Niinistö julkaisi lausunnon viestipalvelu X:ssä lauantaiaamuna.

” Tänään on kulunut kaksi vuotta siitä, kun Venäjä aloitti täysimittaisen hyökkäyssotansa Ukrainaa vastaan. Tämän ajan ukrainalaiset ovat olleet kasvotusten sodan sanoinkuvaamattomien kauhujen kanssa. Samalla he ovat sankarillisesti puolustaneet vapauttaan ja itsenäisyyttään,” lausunnossa todetaan.

“Ukraina ansaitsee täyden tukemme. Ja meidän on pidettävä huolta siitä, että meillä on kykyä ja resursseja tukea Ukrainaa pitkäjänteisesti. Puolustusteollisen tuotannon nopea kasvattaminen on nyt välttämätöntä,” Niinistö korostaa. Hän myös painottaa rauhan työn tärkeyttä ja ilmoittaa Suomen tukevan Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin aloitetta rauhan huippukokouksesta.

“Ukraina ansaitsee oikeudenmukaisen ja kestävän rauhan, joka kunnioittaa sen itsemääräämisoikeutta, itsenäisyyttä ja alueellista koskemattomuutta.”

24. helmikuuta tulee kuluneeksi päivälleen kaksi vuotta siitä, kun Venäjä aloitti laajamittaisen hyökkäyksensä Ukrainaan. Venäläinen maajoukko alkoi edetä pohjoisesta Valko-Venäjältä kohti pääkaupunkia Kiovaa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti televisiopuheessaan määränneensä aloittamaan ”sotilaallisen erikoisoperaation” Ukrainassa. Ukrainan presidentti Zelenskyi puolestaan kertoi videoviestissään jäävänsä Kiovaan.

Kahden vuoden aikana sodassa on kuollut tai haavoittunut satojatuhansia sotilaita ja kymmeniätuhansia siviilejä.


Satunnainen:


Vastaavia: