Lukuaika: < 1 minuutti

Uuno Turhapuron veljekset: Mammonan perässä karkuteillä.

Kukapa olisi unohtanut legendaarisen Johtaja Uuno Turhapuro -pisnismies -elokuvan, jossa seikkaili suomalaisten sydämiin Uuno ja hänen kommelluksia täynnä oleva elämänsä. Mutta tiesitkö, että Uunolla on myös pikkuveli, Peni, joka joutuu aivan omiin seikkailuihinsa?

Peni, maaseudun rauhassa asusteleva veijari, on luvannut kahdelle kotikylänsä tyttärelle unelman: tehdä heistä tangokuningattaret. Mutta vuosi on kulunut, eikä tangokruunua ole näkynyt. Tyttöjen äidit alkavat jo peräti periä luvattuja rahoja takaisin! Onneksi Peni luottaa veljeensä, Helsingissä asustelevaan Uunoon, jolla on kenties varaa auttaa.

Mutta Uunolla on omat pulmansa. Hänen uusi appiukkonsa on ottanut käyttöönsä entisen appiukon koko mammonan ja aseman Tuura-Yhtymät -firman toimitusjohtajana. Mutta tämä appiukko ei aivan ole sitä mitä näyttää – hän nimittäin luulee, ettei Uuno käy koskaan pankissa. Niinpä hän siirtää koko omaisuutensa Uunon tilille, antaen veljeksille vapaat kädet rahan tuhlaamiseen.

Ja tuhlaavat he! Kalliit autot, ylelliset ravintolat ja hulppeat hotellit – veljekset elävät kuin kuninkaat. Mutta ongelmaa aiheuttaa appiukon palkkaama yksityisetsivä, joka yrittää saada Uunon takataskusta takaisin omaisuudenluovutussopimuksen. Pia Terävä, tuo viekas etsivä, on heidän jäljillään kuin hai laivueensa.

Mutta onneksi veljeksillä on enemmän keinoja kuin etsivällä konsanaan. Pysyvät he askelissa edellä vai jäävätkö mammonan tieltä jyrän alle? Uunon ja Penin seikkailut jatkuvat – tällä kertaa kahdeksan miljardin edestä!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö