Lukuaika: 2 minuuttia
Kuka ei haluaisi matkustaa ja kokea maailman eri kulttuureita ja nähtävyyksiä? Voi olla, että jokaisella meistä on piilotettuna sydämessämme unelma matkustaa maailman ympäri ja kokea seikkailuja, joista on lukenut ja haaveillut pienestä pitäen. Mutta vain harva todella toteuttaa tämän unelman, sillä matkustaminen vaatii aikaa, rahaa ja rohkeutta. Mutta jos unelmat toteutuvat, niin matka maailman ympäri voi olla elämäsi ikimuistoisin kokemus.

Matkustaminen on aina ollut intohimoni ja olen aina haaveillut pääseväni näkemään erilaisia kulttuureita ja paikkoja ympäri maailmaa. Mutta tiedostin, että tämä vaatisi suunnittelua ja säästöjä. Niinpä aloin ahkeraasti työskennellä ja säästää rahaa, jotta voisin lopulta toteuttaa unelmani. Kolmen vuoden säästämisurakan jälkeen se suuri päivä vihdoin koitti ja pakkasin laukkuni valmiina lähtemään unelmieni matkalle.

Ensimmäinen pysähdykseni oli Thaimaan pääkaupunki Bangkok, joka oli täynnä äänekästä ja värikästä elämää. Siellä pääsinkin heti kulttuurishokkiin, sillä ruuhkaiset kadut, saasteet ja kirkkaat temppeleiden kullatut katot yhdistyivät häkellyttäväksi näkymäksi. Täällä opin myös ensimmäisen tärkeän matkailutaidon: neuvottelemaan hinnasta. Thaimaan ansiosta myös huomasin, kuinka tärkeää on paikallisten ihmisten kunnioittaminen ja kulttuurien erilaisuuden ymmärtäminen.

Seuraavaksi lensin Kambodžaan, jossa sain todistaa Angkor Watin antiikin raunioita. Se oli upea kokemus, ja paikan historia ja mystiikka veivät minut menneen ajan tunnelmiin. Tätä seurasi käynti Vietnamissa, jossa matkustin pitkin maan rannikkoa maastopyörällä ja nautin upeista maisemista, ystävällisistä ihmisistä ja herkullisesta ruoasta.

Matkani jatkui Laosin vihreiden vuorien läpi, jossa vietin aikaa paikallisten heimolaisten kanssa ja koin heidän elämäntapansa ja kulttuurinsa. Seuraavaksi olin Singaporen futuristisessa kaupungissa, jossa pilvenpiirtäjät kohosivat taivaisiin ja teknologia oli kaikkialla läsnä.

Jännittävän Aasian matkan jälkeen lensin Australiaan, jossa kohtasin upeita luontokohteita kuten Suuren valliriutan ja Sydney Harbour Bridgen. Tämän jälkeen tein eksoottisen kierroksen Uuteen-Seelantiin ja Uuteen-Kaledoniaan, jossa luonto ja kaupungit olivat harmoniassa keskenään.

Seuraava pysäkki oli Etelä-Amerikan Brasilia, missä tanssin samba-pukuisen väkijoukon seassa, jännitin jalkapallo-ottelussa ja ihailin Rio de Janeiron kauneutta. Matkasin myös Perussa Machu Picchun rauniokaupungille, joka antoi minulle upeat näkymät Andien vuorille. Välietappina oli Havaiji, missä rentouduin vaaleanpunaisilla hiekkarannoilla ja harrastin surffausta.

Viimeisenä pysähdyksenäni oli Eurooppa, jossa kiertelin kauniiden vanhojen kaupunkien kuten Pariisin, Rooman ja Lontoon välillä. Myös matka Välimeren risteilyllä tarjosi upeita maisemia ja gastronomisia elämyksiä.

Matkani maailman ympäri oli täynnä unohtumattomia kokemuksia ja oppimista. Se antoi minulle halun oppia uusia kieliä, ymmärtää erilaisia kulttuureita ja kohdata uusia haasteita. Matkustaessani opin myös arvostamaan sitä, mitä minulla jo on ja kuinka onnekas olen saadessani kokea niin paljon erilaisia asioita.

Matkustin ympäri maailmaa kolmen vuoden ajan, mutta se tuntui vain hetkeltä. Lopulta palasin kotiin, mutta unelmieni matka maailman ympäri jätti minuun pysyvän jäljen. Se muutti minua ja avasi silmäni uusiin näkökulmiin. Suosittelen lämpimästi jokaiselle tätä kokemusta, sillä se todella muuttaa elämää ja täyttää sydämen unelmilla.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö