Lukuaika: 2 minuuttia
Arki on usein hektistä ja kiireistä aikaa, eikä ruuanlaittoon välttämättä ole aina aikaa tai energiaa. Moni turvautuu silloin helppoihin ja nopeisiin vaihtoehtoihin, kuten pikaruokaan. Vaikka se onkin kätevä välillä, ei jokailtaista ruokavaliota kannata rakentaa pelkästään pikaruoan varaan. Onneksi arki-iltoihinkin on olemassa herkullisia ja helppoja reseptejä, jotka vievät vain vähän aikaa ja vaivaa.

Yksi arki-illan pelastajista on uunissa paistettu broileri kasvispedillä. Tarvitset vain kerroksen kasviksia, kuten porkkanaa, paprikaa ja kesäkurpitsaa, sekä mausteista marinoituja broilerinfileitä. Kasvikset ja broileri laitetaan uuniin samaan aikaan ja 20 minuutin kuluttua herkullinen ateria on valmis. Voit lisätä kasvisten joukkoon myös hieman valkosipulia ja yrttejä tuomaan makua.

Toinen nopea ja helppo vaihtoehto on kalkkuna-kasviswokki. Tähän tarvitset paketin wokkivihanneksia, kalkkunapaloina myytävää kinkkua ja mausteita oman maun mukaan. Voit esimerkiksi käyttää inkivääriä, soijakastiketta ja hunajaa maustamaan kastikkeen. Wokkaa ainekset pannulla ja tarjoile esimerkiksi riisin tai nuudelien kera.

Pasta on myös nopea ja helppo vaihtoehto arkiruokaan, ja siitä voi muunnella erilaisia makuvaihtoehtoja. Yksi maukkaista vaihtoehdoista on pestopasta kanaa ja kasviksia. Keitä pasta ja laita samalla pannulle broilerisuikaleita, kasviksia ja rkl pestoa. Sekoita ainekset yhteen ja valmista tulee. Voit halutessasi lisätä annokseen myös juustoa tai pähkinöitä tuomaan rakennetta ja makua.

Joskus päivän kiireet vievät mehut niin, ettei kokkaaminen tunnu lainkaan houkuttelevalta. Silloin hyvä vaihtoehto on valmiiden raaka-aineiden hyödyntäminen. Esimerkiksi lehtitaikinasta ja tomaattisoseesta saa nopeasti herkullisen pitsan. Mausta sose haluamillasi mausteilla, levitä se lehtitaikinaan ja lisää päälle haluamiasi täytteitä, kuten kinkkua, paprikaa ja juustoa. Paista uunissa tarjoiluvalmiiksi ja nauti raikkaan salaatin kera.

Vaikka arki onkin usein kiireistä, ei ruuanlaittoon kannata uhrata terveyttä ja makuelämyksiä. Pikaruoka ei aina ole paras vaihtoehto, ja monesti sen valmistaminen voi olla yhtä nopeaa kuin itsetehtykin ruoka. Kokeile siis rohkeasti erilaisia reseptejä ja löydä omat suosikkisi, jotka sopivat kiireisen arjen pelastajiksi. Muista myös hyödyntää valmiita raaka-aineita ja simppelit ruokalajit, jotka eivät vaadi paljoa valmistelua. Hyvä ruoka tekee arjestakin hieman paremman!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö