10388 latausta vuorokaudessa
8849 artikkelia

2024/04/18

Venäjän tiedustelun Euroopan-linjan äärimmäisen häijy muodonmuutos on nyt julki. Ei enää piileskellä varjoissa, ei, vaan suoraa sabotaasia ja fyysisiä hyökkäyksiä Euroopassa. Kukapa olisi yllättynyt?

Pekka Toveri, entinen tiedustelupäällikkö ja kansanedustaja, ei jätä sanojaan peittelemättä: Venäjän valmius toimia on entistä raivokkaampaa. Kinnas on heitetty Saksan suuntaan, jossa onneksi viranomaiset ovat pysäyttäneet yhden Venäjän tiedustelupalveluiden katalista operaatioista. Tämä ei kuitenkaan ole poikkeus, vaan osa synkkää trendiä.

Venäjän ja Saksan kaksoiskansalaisuuden omaavat miehet, jotka on nyt pidätetty, eivät ole yksin. Heidän tarkoituksensa oli levittää tuhoa räjäyttämällä asevoimien ja puolustusteollisuuden kohteita Saksassa. Myös Ukrainan tukikohtien tuhoaminen oli suunnitelmissa. Käsi kädessä Venäjän kanssa nämä henkilöt ovat levittäneet kauhua ja tuhoa.

Mutta tämä ei rajoitu vain Saksaan. Viro on kohdannut samanlaisen uhkan, jossa kineettiset hyökkäykset ovat lisääntyneet. Viron ulkomaantiedustelun päällikkö Kaupo Rosin ei peittele huoltaan. Väkivaltaiset teot, vandalisointi ja ilkivalta ovat osa Venäjän laajempaa vaikuttamisoperaatiota.

Onko Suomi turvassa? Suojelupoliisi ei ole taannut sitä. Vaikka sotilaallinen uhka ei ole välitön, riski on olemassa. Venäjä ei epäröi käyttää keinojaan hyväkseen, oli kyse sitten suorista hyökkäyksistä tai välikäsien käytöstä.

Nyt on aika herätä. Eurooppa ei voi enää sulkea silmiään Venäjän toiminnalta. Pidä silmäsi auki, sillä seuraava uhri voit olla sinä.


Satunnainen:


Vastaavia: