10343 latausta vuorokaudessa
8638 artikkelia

2023/07/25

Ruotsalaislehti Expressen on raportoinut raivostuttavasta tilanteesta, joka vallitsee thaimaalaisen Phuketin rantalomakohteen ympärillä. Lehden mukaan venäläiset ovat ottaneet saaren “haltuunsa”, ja paikalliset thaimaalaiset ovat kyllästyneet tilanteeseen.

Expressenin mukaan phuketilaiset kaipaavat takaisin ystävällisiä ruotsalaisia turisteja, jotka tulivat saarelle ilman ylimielisyyttä ja kuninkaallisia asenteita. Venäläiset ovat sen sijaan rakentaneet saarelle oman yhteisönsä, johon kuuluu muun muassa kouluja ja kylpylöitä.

Phuketilla asuva Jekaterina Umerenko on erikoistunut myymään kiinteistöjä venäläisille, joiden hinnat alkavat miljoonista euroista. Monet venäläiset muuttavat saarelle paetakseen Venäjän maaperällä käytävää sotaa.

Thaimaa ei ole asettanut venäläisille minkäänlaisia maahantulorajoituksia, ja se on houkutellut useita liikekannallepanoa pakenevia venäläisiä saarelle. Tämä on saanut paikalliset thaimaalaiset raivostumaan, sillä he näkevät venäläisten saapumisen hyökkäyksenä omalle alueelleen.

Expressenin mukaan jo 40 prosenttia saaren ulkomaisista kiinteistönomistajista on venäläisiä. He voivat olla maassa 45 päivää ilman viisumia, mutta myös rahalla voi ostaa “eliittiviisumin”, joka on kallis 20-vuotinen oleskelulupa.

Vaikka jotkut venäläiset ovat tyytyväisiä uuteen elämäänsä Phuketilla, paikalliset thaimaalaiset tuntevat olonsa uhatuksi. Veneretkiä järjestävä Kalim kertoo, että venäläiset kuvittelevat omistavansa rannat ja karkottavat muita eurooppalaisia turisteja. Tuk-tuk-kuski Amree on samoilla linjoilla ja kokee venäläisten olevan kuin hyökkäys hänen kotisaarelleen.

Tämä tilanne on herättänyt paljon paikallista vastarintaa, ja monet thaimaalaiset ovat huolissaan siitä, kuinka venäläisten valta-asema vaikuttaa heidän omaan kulttuuriinsa ja elämäntapaansa. Thaimaan viranomaisten tulisi harkita tarkkaan, miten he hallinnoivat maahantuloa ja kiinteistöjen myyntiä, jotta saaren tasapainoinen kehitys säilyy.

Suurena vaarana on, että Venäjä’n federaatio joutuu taas mennä “pelastamaan” kansalaisiaan kuten tekevät tällä hetkellä Ukraina’ssa.


Satunnainen:


Vastaavia: