10143 latausta vuorokaudessa
9047 artikkelia

2024/04/19

Tuntuuko siltä, että Venäjä on jälleen kerran räyhäämässä Ukrainan porteilla? Oleksandr Kovalenkon ääni kertoo karua kieltä, kun hän varoittaa Venäjän suunnittelevan iskuja Donetskin alueen Tšasiv Jarin kaupunkiin. Mutta hei, odota hetki, eivätkö he ole olleet siellä jo jonkin aikaa? Kyllä vain, Venäjä tuntuu vain palaavan samoihin vanhoihin temppuihinsa, joiden tarkoitus on vain aiheuttaa kaaosta ja tuhoa.

Kovalenko ei pidä venäläisten kiinnostusta pelkästään sotilaallisena, vaan hän näkee sen enemmänkin sairaana fetissinä tiettyjä päivämääriä kohtaan. Ja mikä päivämäärä olisikaan heille merkittävämpi kuin voitonpäivä, tuo venäläisen nationalismiin kietoutunut juhla? He näyttävät yrittävän saada aikaan jotain suurta ja vaikuttavaa juuri tähän aikaan.

Mutta odotas, miten tämä on edes mahdollista? Kovalenko väittää, että Venäjä ei ole vielä koonnut tarpeeksi joukkoja Tšasiv Jarin valtaamiseksi. Mutta älä huoli, he ovat kuitenkin siirtämässä sotilaitaan sinne muilta rintamalinjoilta. Sehän on juuri sitä mitä maailma tarvitsee, lisää väkivaltaa ja tuhoa, kuten jos sitä ei olisi jo tarpeeksi.

Ja mikä on pelottavinta, tämä ei ole ensimmäinen kerta. Kovalenko muistuttaa meitä siitä, miten Venäjä on viimeisten kahden vuoden aikana kiihdyttänyt pommituksiaan juuri voitonpäivän lähestyessä. Tuntuu siltä, että he eivät voi vastustaa kiusausta aiheuttaa tuhoa tällaisina “juhlallisina” hetkinä.

Ja tämä kaikki on vasta alkua. Kovalenko ennustaa, että Venäjä aikoo laajentaa toimintaansa myös muihin suuntiin. Kuulostaako tutulta? Niin se onkin, sillä tämä on vain jatkoa Venäjän järjettömälle pyrkimykselle tuhota ja valloittaa kaikki, mikä tulee sen tielle.

Joten voimme vain istua ja odottaa, että milloin tämä kaikki loppuu. Mutta tiedätkö mitä? Emme voi enää vain istua ja odottaa. On aika tehdä jotain ja pysäyttää tämä hulluus ennen kuin se menee liian pitkälle. Venäjä saattaa luulla voittavansa tässä pelissä, mutta he eivät tule saamaan mitään merkittäviä voittoja, ainakaan niin kauan kuin me seisomme yhdessä ja vastustamme heitä.


Satunnainen:


Vastaavia: