Lukuaika: < 1 minuutti

Ukrainan tukipaketti hyväksyttiin vihdoinkin Yhdysvalloissa, ja aurinko paistaa taas ystävyyden ja solidaarisuuden voiton kunniaksi! Yhdysvaltain edustajainhuone antoi lauantaina lämpimän kylpylän Ukrainalle, hyväksyen noin 60 miljardin dollarin tukipaketin, joka on kuin valtava sydämen ojennus kohti Ukrainan kansaa. Jo ennen tätä iloista päätöstä edustajainhuone oli kohottanut tunnelmaa hyväksymällä myös tukipaketin Taiwanille. Tunteet olivat katossa, kun Ukraina-tuki sai äänestyksessä vakuuttavan voiton lukemin 311-112. Näkyi riemua ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, kun demokraattiedustajat hurrasivat ja liehuttivat Ukrainan lippuja.

Tämä päätös oli kuin kevään ensimmäinen kukka, joka puskee esiin pitkän talven jälkeen. Tukipaketti oli ollut jumissa poliittisen myrskyn silmässä, mutta lopulta se selvisi voittajana republikaanienemmistöisessä edustajainhuoneessa. Mikä käänteentekevä hetki tämä olikaan Ukrainan puolustuskyvyn kannalta! Uutiset kertoivat, että ensimmäiset avustukset saapuisivat Ukrainaan jo viikon sisällä, tuoden toivoa ja apua niille, jotka sitä eniten tarvitsevat.

Mutta ilo ei loppunut siihen! Tukipaketti odottaa vielä senaatin siunausta ja presidentti Joe Bidenin allekirjoitusta, mikä on kuin kirsikka kakun päällä. Samalla edustajainhuone ei unohtanut muita ystäviään, sillä myös tuki Israelille sai vihreää valoa. Yhteensä tämä tukipaketti välittää valtavan halauksen ja lämpimän kättelyn, sillä Ukrainalle suunnattu tuki nousee 60 miljardiin dollariin, Israelille varataan noin 26 miljardia ja Taiwanille noin 8 miljardia dollaria.

Nyt voimme katsoa tulevaisuuteen valoisin mielin, sillä ystävyys ja solidaarisuus ovat osoittautuneet voittamattomiksi voimiksi maailmassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö