Lukuaika: < 1 minuutti

Venäjän tiedustelupalvelut ovat taas kerran osoittaneet alhaisuutensa ja pelkuruutensa uusimmalla tavalla iskeä Venäjän vastustajiin ulkomailla. He käyttävät eurooppalaisia rikollisia välikäsinään uhkaillakseen ja pahoinpidelläkseen niitä, jotka uskaltavat nousta Kremlin sortoa vastaan.

Tuoreet väkivallantekojen tapaukset ovat järkyttäviä. Entinen Aleksei Navalnyin korruption vastaisen yhdistyksen puheenjohtaja, Leonid Volkov, joutui vakavan väkivallan uhriksi Liettuan pääkaupungissa Vilnassa. Hyökkääjät eivät tyytyneet vain uhkailuun, vaan löivät häntä useita kertoja vasaralla, aiheuttaen vakavia vammoja. Onnetonta on myös se, että vastaavia hyökkäyksiä on tapahtunut myös Argentiinassa, jossa aktivisti Maksim Mironovia ja hänen vaimoaan uhkailtiin ja pahoinpideltiin.

Tämä kaava on selvä: Venäjän valtio käyttää rikollisia välikäsinään hiljentääkseen ja pelotellakseen vastustajiaan. He eivät kaihda fyysistä väkivaltaa eivätkä edesvastuuta. Päinvastoin, he lähettävät selvän viestin: “Me tiedämme, missä asut, ja emme epäröi käyttää väkivaltaa sinua vastaan.”

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Venäjän tiedustelupalvelut ja sen kiero johto osoittavat halveksivansa ihmisoikeuksia ja oikeusvaltioperiaatteita. He ovat syyllistyneet vastaaviin toimiin aiemminkin, ja nyt he jatkavat samaa linjaa väkivallalla ja pelottelulla.

On häpeällistä, että Euroopan maiden viranomaiset eivät ota tiukempia toimia näitä rikoksia vastaan. Onko todella niin vaikeaa asettaa Venäjälle kovempia sanktioita ja estää heidän tiedustelupalveluitaan toimimasta näin brutaalilla tavalla? Eurooppa ei voi sulkea silmiään Venäjän hallinnon rikoksilta. On aika toimia ja osoittaa, ettei väkivallalla ole sijaa nykymaailmassa, oli se sitten peräisin miltä tahansa valtiolta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö