10044 latausta vuorokaudessa

8445 artikkelia

2023/06/25

Jokainen käyty taistelu, jokainen pommitettu tie ja rakennus, jokainen ammuttu luoti, jokainen torjuttu ohjus – jokainen maastopala, jota tankki tallaa; tämä kaikki on äärimmäisen kallista. Ja jokaisen taistelussa kuolleen ihmisen mukana on valtava hinta maksettavana, ei pelkästään heidän perheelleen, vaan myös heidän maalleen.

Kuten näytämme sinulle useaan otteeseen tässä videossa, sodan taloudellisen kustannuksen laskeminen ei ole lainkaan yksinkertaista. On hyvin vaikea tietää tarkalleen, kuinka monta rakettia ammutaan, kuinka paljon laitteistoa tuhoutuu ja kuinka paljon maksaa kansakunnalle menettää infrastruktuuria ja nuoria miehiä, jotka olisivat voineet työskennellä taloudessasi.

Mutta tänään yritämme laittaa hintalapun tälle sodalle, ei pelkästään menneisyydessä ja nykyisyydessä, vaan myös tulevien vuosien kustannuksille. Tämän sodan aaltoilevat vaikutukset tulevat tuntumaan vuosikymmeniä, erityisesti sekä Venäjän että Ukrainan köyhimmillä alueilla. Aloittakaamme sodan kustannuksista Venäjälle ja päätelkäämme joillakin melko järkyttävillä tiedoilla siitä, mitä tämä sota on maksanut ja maksaa Ukrainalle.

Venäjän sodankäynnin kustannukset ovat valtavat. Tähän mennessä Venäjä on joutunut käyttämään mittavia resursseja sotilaallisiin toimiinsa Ukrainassa. On vaikea antaa täysin tarkkaa lukua, mutta arvioiden mukaan sotatoimet ovat maksaneet Venäjälle kymmeniä miljardeja dollareita. Näihin kustannuksiin sisältyy muun muassa sotilaiden palkat ja varusteet, aseiden ja ammusten hankinta, sotilastukikohdat, tiedustelutoiminta sekä lentokoneiden ja panssarivaunujen ylläpito ja polttoaineet. Venäjä on myös menettänyt merkittävän määrän sotilaskalustoaan ja infrastruktuuriaan.

Sodan kustannukset eivät kuitenkaan rajoitu vain sotilaallisiin toimiin. Venäjä on kohdannut myös taloudellisia seurauksia, kuten pakotteita ja taloudellista epävarmuutta. Pakotteet ovat heikentäneet Venäjän taloutta ja vaikuttaneet negatiivisesti sen liiketoimintaan ja investointeihin. Lisäksi Venäjän maine on kärsinyt kansainvälisesti, mikä voi vaikuttaa sen taloudellisiin suhteisiin muiden maiden kanssa pitkällä aikavälillä.

Ukrainalle sodan kustannukset ovat vieläkin järkyttävämmät. Sodan alkamisesta lähtien Ukraina on kärsinyt suuria menetyksiä sekä inhimillisesti että taloudellisesti. Arviolta yli 13 000 ihmistä on menettänyt henkensä, ja monet muut ovat loukkaantuneet tai joutuneet pakenemaan kodeistaan. Sodan seurauksena Ukraina on menettänyt arvokasta infrastruktuuria, kuten teitä, siltoja ja rakennuksia, sekä tuotantolaitoksia ja energiainfrastruktuuria.

Lisäksi sodalla on ollut pitkäaikaisia vaikutuksia Ukrainan talouteen. Sotatoimien keskeyttäminen on johtanut taloudelliseen epävakauden jaksoon, jossa investoinnit ja yritystoiminta ovat vähentyneet merkittävästi. Ukrainan valuutta on heikentynyt, inflaatio on noussut ja työttömyysaste on kasvanut. Lisäksi sodan seurauksena monet nuoret ukrainalaiset ovat menettäneet mahdollisuutensa koulutukseen ja työllistymiseen, mikä vaikuttaa negatiivisesti maan tulevaisuuteen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että sodan kustannukset Venäjälle ja Ukrainalle ovat valtavat sekä taloudellisesti että inhimillisesti. Vaikka tarkkojen lukujen antaminen on haastavaa, on selvää, että tämä sota jättää jälkeensä pitkäaikaisia seurauksia, jotka vaikuttavat molempien maiden kehitykseen pitkälle tulevaisuuteen. On toivottavaa, että rauha ja vakaus voivat palata alueelle ja että Venäjä ja Ukraina voivat keskittyä jälleenrakentamiseen ja kehitykseen, jotta voidaan lievittää sodan aiheuttamia kärsimyksiä ja kustannuksia.

Katso The Infographics Show:n video alta:


Satunnainen:


Vastaavia: