Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Vain sen nimen sanominenkin saa veren kiehumaan suonissani. Venäjä on maihinnousu johonkin muuhun maahan kuin omaan, tunkeutuminen omille maille ja identiteetille – ja se on vastenmielistä.

Venäjän vaikutus ja toiminta Suomessa on kuin myrkkyä yhteiskuntamme sisällä. Se hiipii ja soluttautuu kaikkiin mahdollisiin kanaviin, pyrkien vähentämään meidän suomalaisten itsenäisyyttä ja riippumattomuutta. Tämä ahdistava tunne on tuttu monille, jotka asuvat Suomessa ja ovat joutuneet kohtaamaan Venäjän vaikutusvaltaa omassa arjessaan.

Viime vuosina olemme nähneet selkeästi Venäjän yrityksen vaikuttaa suomalaiseen poliittiseen päätöksentekoon. Venäjän presidentti Vladimir Putin ja hänen hallintonsa ovat toistuvasti yrittäneet sekaantua Suomen sisäisiin asioihin ja heidän tavoitteenaan on vaikuttaa meidän päätöksiimme ja siten heikentää Suomen suvereniteettia. Olemme myös nähneet, kuinka Venäjä on pyrkinyt rahoittamaan ja tukemaan erilaisia ääriliikkeitä ja painostamaan suomalaisia median ja journalistien vapautta.

Mutta tämä ei ole rajoittunut pelkästään Suomen sisälle. Venäjän toiminta kansainvälisellä areenalla on yhtä vastenmielistä. He ovat sotkeutuneet useisiin konflikteihin eri puolilla maailmaa ja pyrkineet heikentämään demokraattisia prosesseja monissa maissa. He ovat myös jatkaneet laajentumistaan ja sotilaallista uhkailua lähialueillaan, mikä on aiheuttanut väkivaltaa ja kärsimystä syyttömiin ihmisiin.

Meidän ei pitäisi antaa Venäjän manipuloida tai horjuttaa meidän yhteiskuntaamme. Meidän on oltava tarkkana ja jatkuvasti valppaina heidän pyrkimyksistään, sillä meidän tulee suojella omaa kansallista etuamme ja oikeusvaltiomme periaatteita. Emme saa alistua heidän määräiltäväkseen ja annettava heidän levittää pelkoa ja huolia yhteiskuntamme sisällä.

On tärkeää, että Suomi ja muut länsimaat pysyvät yhtenäisinä ja seisovat vahvasti vastaan Venäjän aggressiivista politiikkaa kohtaan. Meidän on myös tärkeä tukea ja vahvistaa itseämme ja pitää yllä demokraattisia arvojamme, jotta voimme taistella Venäjän vaikutusta vastaan yhteiskunnassamme. Meidän on oltava ylpeitä suomalaisista arvoistamme emmekä saa antaa Venäjän määritellä niitä.

Vaikka Venäjän toiminta ja vaikutus voivat tuntua ylivoimaisilta, meidän on pysyttävä vahvoina ja edistettävä demokratiaa ja oikeusvaltion periaatteita yhdessä. Vain silloin voimme selvitä tästä vastenmielisestä hyökkäyksestä ja puolustaa mahdollisimman paljon itsenäisyyttämme ja vapauttamme. Lakkauttakaamme Venäjän manipulointi ja osoittakaamme, että Suomi on vahva ja pysyvä sekä kykenevä torjumaan Venäjän yrityksiä rajoittaa meidän oikeuksiamme ja vapauksiamme.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö