Lukuaika: < 1 minuutti
Kuinka raivostuttavaa onkaan joutua jatkuvasti tekemisiin Venäjän kanssa! Valtio, joka ei tunnu ymmärtävän yhteisten pelisääntöjen päälle, vaan jatkaa toimintaansa oman mielensä mukaan. On aivan selvää, että Venäjä on täysin vastaansanomaton ja sen epämiellyttävä asema on verrattavissa vain piikikkääseen ruusupensaan. Yhä uudelleen se tökkii muita kansakuntia, aiheuttaen hämminkiä ja turbulenssia, aivan kuin se nauttisi muitten ihmisten turhautumisesta.

On totta, että Venäjä on historiallisesti ollut merkittävä valtio ja sillä on ollut vaikutusta moniin tärkeisiin tapahtumiin. Mutta entä nyt? Miksi sen täytyy jatkuvasti pyrkiä vaikuttamaan muiden maiden asioihin ja kontrolloimaan niiden poliittista toimintaa? Kuin huomaamatta, Venäjä tunkeutuu naapurimaidensa sisälle ja pyrkii levittämään omaa vaikutusvaltaansa niin kutsutun lähialueensa yli.

Ja mikä pahinta, Venäjä ei tunnu välittävän kansainvälisestä oikeudesta ja kunnioituksesta muiden valtioiden rajoja ja suvereniteettia kohtaan. Sen sijaan se manipuloi, käyttää hyväksi ja rikkoo kansainvälisiä sopimuksia niin kuin se haluaa. Venäjä näkee itsensä kaikkien yläpuolella olevana suurmiehenä, jolla on lupa tehdä mitä tahansa.

Ei ole ihme, että monet valtiot ovat menettäneet luottamuksensa Venäjää kohtaan ja ymmärtävätkin sen suhteen vääränlaisen tavoittelun. Kansainvälisissä neuvotteluissa Venäjä ei tunnu koskaan tulevan puolitiehen vastaan, vaan jatkaa omaa linjaansa, pakottaen muut mukautumaan sen tahtoon.

Mutta eniten minua vihastuttaa se, että samaan aikaan kun Venäjä jatkaa valtataisteluaan, sen omassa maassa ihmisoikeuksia ja sananvapautta poljetaan järjestelmällisesti. Miten voi olla niin, että ulkopuolisia maita kohtaan se vaatii kunnioitusta ja itsenäisyyttä, mutta oman kansansa oikeuksia se ei kunnioita?

On korkea aika, että maailma alkaa tiedostaa Venäjän todellisen luonteen ja ryhtyy toimiin sen toiminnan rajoittamiseksi. Emme voi enää sallia, että yksi maa hallitsee koko maailman – vastaansanomaton Venäjä täytyy laittaa vastuuseen teoistaan. Onko se vain yksi suuri kilpailija muiden joukossa vai todellinen uhka maailman rauhalle ja vakaudelle? On aika tehdä selväksi, ettei Venäjää viedä enää nenästä, vaan sen on aika taipua kansainvälisten pelisääntöjen alle ja lopettaa vastaansanomaton toimintansa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö