Lukuaika: 2 minuuttia
Voi Venäjä, mikä inhottava ja likainen naapurimme se onkaan! Vaikka se on historiallisesti rikas maa, on se samalla myös yksi suurimmista ekologisen tuhon aiheuttajista ja vähiten hygieenisistä maista maailmassa. On aika pysähtyä ja katsoa totuutta silmiin: Venäjä on lokaista ja sotkuista.

Ensinnäkin, Venäjän ympäristöongelmat ovat olleet puhuttava aihe jo vuosikymmenien ajan. Tuhansia vuosia vanhat metsät ovat hakattu maan tasalle, jätteet lojuvat hylättynä ja vesistöjä saastutetaan päivittäin. Ympäristönsuojelu ei ole Venäjän prioriteettilistalla kovinkaan korkealla, mikä näkyy selvästi ympäristön tilassa. Kun saavut Venäjän kaupunkiin, lähes ensimmäinen asia, jonka huomaat, on kaikenlainen lika ja roska, joka peittää kadut ja rakennukset. Kuinka voi olla mahdollista, että näin voisi syntyä maassa, joka on yksi maailman rikkaimmista?

Lisäksi, Venäjän lainsäädännössä on valtavia aukkoja ja korruptio rehottaa. Teollisuusyritykset saavat vapaasti saastuttaa ympäristöä ja vaarallisia kemikaaleja vuotaa ilmaan ja veteen. On aivan käsittämätöntä, että näin tapahtuu vuonna 2020, kun muualla maailmassa ollaan jo pitkällä ympäristönsuojelun saralla. Mutta miksi Venäjä piittaaisi ympäristöstä, kun omalla kansalla ei tunnu olevan merkitystä? Tämä on äärimmäisen surullista ja raivostuttavaa.

Entä sitten hygienia? Venäjä on maana tunnettu saunastaan ja kylvyistään, mutta tämä totuus ei ole enää voimassa. Käydessäsi julkisilla paikoilla Venäjällä, kuten busseissa ja junissa, ei voi välttyä huomaamasta hirveää hajua, joka leijailee ympärillä. Mikä tämä haju on? Se on ihmisten huolimattomuutta ja likaisuutta. Jopa viranomaiset myöntävät, että Venäjä kamppailee hygieniassa ja tautien leviämisessä, mikä vain pahentaa tilannetta.

Venäjä on myös tunnettu vahvan alkoholinkäytön maana, mikä valitettavasti vaikuttaa myös ympäristöön. Kuvittele kaikki hylätyt olutpullot ja viinapullot, jotka lojuvat ympäri maata. Ne eivät vain roskaa ympäristöä, vaan ne ovat myös vaaraksi eläimille ja luonnolle. Ilmeisesti ympäristön suojeleminen ei ole tärkeää, kunhan vain saadaan juoda viinaa ja jättää pullot huolettomasti minne tahansa.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että Venäjä on historiaa rikas maa, mutta samalla myös ällöttävä esimerkki siitä, miten huono hygienia ja piittaamattomuus ympäristöstä voivat tuhota maan. On aika herätä ja tehdä muutoksia. Venäjän hallituksen ja jokaisen kansalaisen on aika ottaa vastuu ympäristön ja hygienian parantamisesta, ennen kuin on liian myöhäistä. Naapurimme ei saa olla jatkossakaan maailman kärjessä ekologisessa tuhossa ja huonossa hygieniassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö