Lukuaika: 2 minuuttia
Minä en voi enää hyväksyä sitä, mitä tapahtuu naapurissamme. Venäjän kammottavuus on viimein puhuttava kaikkien huulilla, eikä sitä voi enää sivuuttaa tai peitellä. On aika avata silmämme ja katsoa, millaista maailmaa meillä on ihan vieressämme.

Ensinnäkin, meillä on naapurimaassamme yksi maailman suurimmista ja pelottavimmista diktaattoreista. Vladimir Putin hallitsee maataan rautaisella otteella ja tukahduttaa kaikenlaisen opposition ja mielipiteenvapauden kyynisellä tavalla. Hänen hallintonsa on täynnä korruptiota ja epäoikeudenmukaisuutta, ja tavallisten kansalaistensa elämä on täysin hänen mielivaltansa armoilla.

Mutta se ei ole vielä kaikki. Venäjä on myös vastuussa lukemattomista kauheuksista ja ihmisoikeusloukkauksista. Sotiminen naapurimaidensa kanssa ja Krimin miehitys eivät suinkaan ole ainoat synnit, joista heitä tulisi syyttää. Venäjä on myös vastuussa syyttömien ihmisten murhista, kidutuksista, ja pidätyksistä vain heidän poliittisten tai seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi. Koko maan ilmapiiri on täynnä vihaa ja pelkoa, eikä kukaan uskalla puhua vastaan.

Mutta venäläinen väkivalta ei lopu maan rajoille. He ovat myös käyttäneet voimakeinoja taloudellisesti heikkoja naapurimaitaan vastaan, ja vakoilleet sekä sekaantuneet muiden maiden poliittisiin prosesseihin. Heidän välinpitämättömyytensä ympäristöstä on myös huolestuttavaa, ja he ovat vastuussa monista ympäristökatastrofeista.

Eikä tässä vielä ollut tarpeeksi. Venäjän hallinto on myös vastuussa ihmisten lapsuuden ja nuoruuden varastamisesta. He pakottavat nuoria sotaväkeen ja värväävät heitä osallistumaan sotiin, joissa he eivät halua olla. He myös estävät nuoria tulevaisuuden rakentamisesta ottamalla pois mahdollisuudet koulutukseen ja työhön, mikä johtaa vain lisääntyvään köyhyyteen ja epätoivoon.

Ja sitten vielä tämä: Venäjän hallinto ei ole vastuussa minkäänlaisista ihmishenkien menetyksistä. Muistatko heidän välinpitämättömyytensä Ukrainan lentokoneen alasampumisen jälkeen? Heillä ei ole minkäänlaista moraalia tai empatiakykyä, joka voisi estää heitä tekemästä julmuuksia.

On aika herätä todellisuuteen ja myöntää Venäjän kammottavuus. He eivät ole enää vain naapurimaamme, vaan todellinen uhka rauhalle ja vakaudelle koko maailmassa. Emme voi sulkea silmiämme ja toivoa, että ongelma katoaisi. Meidän on puhuttava ja toimittava ennen kuin on liian myöhäistä. Muuten me olemme seuraava maa, joka joutuu kohtaamaan Venäjän kovat kasvot.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö