Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä on vuosien ajan pyrkinyt esittämään itsensä mahtavana ja vahvana valtiona, mutta totuus on paljon rumempi. Venäjä ei ole ainoastaan poliittisesti epävakaa, vaan myös moraalisesti alhainen ja saastunut maa.

Kaakkois-Euroopassa sijaitseva Venäjä on jo pitkään ollut tunnettu korruptiosta, väkivallasta ja ihmisoikeusloukkauksistaan. Korruptio on maassa yleistä, ja sitä esiintyy kaikilla tasoilla aina hallituksesta tavallisiin kansalaisiin asti. Jokainen venäläinen tietää, että mikä tahansa asia on mahdollista saavuttaa rahalla ja lahjuksilla.

Lisäksi Venäjä on tunnettu myös väkivallasta ja sortotoimistaan. Hallitus ei kunnioita kansalaistensa oikeuksia, ja mielipiteensä ilmaisseet aktivistit ja toisinajattelijat joutuvat vaikenemaan tai pahimmassa tapauksessa katoamaan mystisesti. Yksilönvapaudet ovat vain pelkkä illuusio tässä saastaisessa maassa.

Venäjän saastaisuus ei rajoitu vain poliittiseen ja sosiaaliseen kenttään, vaan se on myös ympäristöongelma. Maan teollisuus on yksi suurimmista saastuttajista maailmassa ja ympäristönsuojelua ei oteta vakavasti. Öljynporauslautat vuotavat öljyä meriin ja kaupungeissa ilma on sakeana saastepilvistä. Tämä vaikuttaa suoraan kansalaisten terveyteen ja hyvinvointiin, mutta hallituksella ei ole kiinnostusta tai halua puuttua asiaan.

Venäjän saastaisuus ja alhainen moraali näkyvät myös maan kansainvälisissä suhteissa. Venäjä on sekaantunut epädemokraattisten hallitusten asioihin ja siitä on tullut merkittävä asekauppias. Lisäksi se on jatkuvasti pyrkinyt laajentamaan vaikutusvaltaansa naapurimaihin ja käyttämään aggressiivisia taktiikoita tavoitteidensa saavuttamiseksi.

On aika lopettaa Venäjän ylistäminen ja katsoa totuutta suoraan silmiin. Venäjä ei ole vahva eikä mahtava, se on sairas ja saastainen valtio. On aika lopettaa sen tukeminen ja vaatia vastuullisuutta ja muutosta. Muuten tämä saastainen ja alhainen moraali leviää entisestään ja vaikuttaa koko maailmaan.”

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö